vrijdag, april 12, 2024
HomeBlogWeer & KlimaatWINTERSE TOESTANDEN OP TENERIFE
spot_img

WINTERSE TOESTANDEN OP TENERIFE

Was je nog nooit op Tenerife, dan hoor je thuis in het spectrum der ongelovigen en zelfs als de waarheid wordt verteld over het koudste momentum van het jaar verbleken de meeste mensen. Zij die reeds kwamen of er nog zijn kunnen zich alvast opwarmen aan de winterzon en daarmee hun lichamen belonen met een heuse vitamine D-kuur. Winterse toestanden op Tenerife zijn heel apart.

Wie denkt dat deze intro surrealistisch wordt voorgesteld moeten wij teleurstellen en confronteren met de officiële maandgemiddelden van december en januari. Deze cijfers verschaffen meer duidelijkheid.
De gemiddelde maximumtemperatuur ligt net boven de 20 °C.
De gemiddelde minimumtemperatuur zakt niet onder de 14 °C.
Er is dagelijks 5 tot 6 uur zonneschijn en het strandwater wordt niet kouder dan 19 °C. Wat wens je nog meer?

Kerst in zomerkledij

De vier seizoenen moet Vivaldi herschrijven; met twee jaargetijden zijn we hier content. Alhoewel, waar heb ik ooit geschreven dat je 4 seizoenen op één dag kunt beleven! Ja, dat is juist maar dan moet je het warmere zuiden verlaten en via La Laguna en La Esperanza naar de Teide rijden én… veel geluk hebben, want de vier seizoenen zijn ook hier een toevalstreffer.

Gek hoor, als je de winter voor de eerste keer beleeft in deze klimaatzone. Vooral de kerst- en nieuwjaarsperiode doen ongewoon aan. Terwijl je een kerstmuts op je hoofd zet, moet je gelijk je zweet afvegen. Of je slentert in zomerkledij door de winkelstraten met etalages vol howhowhow-kerstmannen, wattensneeuw en vliegende sleden. En wat nog meer opvalt is de overal hoorbare kerstmuziek die de oren streelt (!) onder een stralende zon, waar wij noorderlingen normaal gekleed gaan in dikke winterkledij.

Levendig kleurenpallet

De winter op Tenerife onthult een betoverend schouwspel dat zich onderscheidt van de koude en vaak sombere winterdagen in de Lage Landen. Terwijl het Europese vasteland zich hult in grijze lagen van wolken en de kille beet van de wind voelbaar is, koestert Tenerife zich in een mild en zonnig klimaat.

De atmosfeer op het eiland ademt een subtropische sereniteit die een verfrissend contrast vormt met de ijzige adem van de noordelijke winter. De zon, die op de Lage Landen vaak een schaarse gast is tijdens de wintermaanden, dompelt Tenerife in een warme gloed. Het is alsof de zonnestralen, verzacht door een aangename bries, de donkere dagen van het jaar omtoveren tot een levendig kleurenpalet.

Bad vol zonnige dagen

In plaats van ijskristallen op vensterruiten en bevroren meren, toont Tenerife de pracht van weelderige vegetatie die gedijt in de milde winter. Palmbomen strekken zich uit naar de hemel, en bloemen bloeien uitbundig, hun levendige kleuren contrasterend met de gedempte tinten van een Europese winter. Precies of ze lachen met de winterse toestanden op Tenerife. Het landschap lijkt doordrongen van een eeuwige lente, waar de natuur zich niet terugtrekt maar blijft bloeien.

Terwijl in de Lage Landen zit verscholen onder een dik wolkendek waaruit veel neerslag valt, wordt Tenerife ondergedompeld in een bad vol zonnige dagen die uitnodigen tot ontspanning en verkenning. De winteravonden op het eiland hebben een aangename koelte, in plaats van de ijzige kilte die in Noord-Europa heerst. Het is een seizoen waarin buiten zijn een plezierige ervaring is, zonder de noodzaak van dikke lagen kleding en bevriezende vingers.

Warmte en kleur

De geluiden van de winter op Tenerife weerklinken anders. Het is niet het knisperen van sneeuw onder de laarzen of het huilen van de wind door kale bomen, maar eerder het zachte ruisen van de golven op de stranden en het vrolijke getjilp van exotische vogels. De sfeer ademt een vredige harmonie die ver verwijderd is van de drukte en het geroezemoes van het winterse stadsleven.

In essentie biedt de winter op Tenerife een verleidelijke ontsnapping aan de conventionele Europese winter. Het is een seizoen dat niet alleen de thermometers verwarmt maar ook de ziel, een tijd waarin de natuurlijke pracht van het eiland de koude wintermaanden transformeert in een betoverende ervaring van warmte en kleur. Zoals ik schreef in de intro, winterse toestanden op Tenerife zijn apart. Dat is de reden waarom zoveel mensen komen overwinteren op Tenerife.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

4 REACTIES

 1. Beste Guy,
  Zoals altijd lees ik jou MAGAZINE TENERIFI graag ,steeds kijk ik daar naar uit ;
  Altijd heb je iets te zeggen en info te geven over Tenerife en dat vind ik verrassend
  daarvoor wil ik jou bedanken en wenst je nog vele en gezonde jaren toe aldaar
  nog prettige Kerstdagen en een zonnig 2024.
  Vele groeten van Paul

 2. Beste Guy
  Toevallig dit ontekt vroegere als we in Tenerife waren keken we uit naar dat krantje
  We zijn voor de eerste keer naar Tenerife geweest toe we 25 jaar getrouwd waren nu zijn we 60 jaar getrouwd een keertje vreemd gegaan grand canria 2 keer met corona
  Hebben alle kanten van het eiland gezien de eerste keer met een taxie die we voor een dagje gehuurd hadden heel het eiland gezien en verliefd geworden altijd leuk als je herkent wordt bij terugkomst dankuwel voor de nieuwsbrief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VIRUSSEN OP TENERIFE

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img