donderdag, april 18, 2024
HomeBlogNieuwsEEN ZONNIGE KERST
spot_img

EEN ZONNIGE KERST

Tenerife ligt als een parel in de Atlantische Oceaan en wordt meestal omarmd door een stralende zon die de regio onderdompelt in een zonnige oase. Dit betoverende eiland, gevormd door majestueuze vulkanen en omgeven door een azuurblauwe oceaan, waar de glinsterballetjes – door de lagere zonnestand – fel te keer gaan is voor iedereen, gedurende de kerst- en eindejaarsperiode, een subtropisch paradijs. Het goede nieuws is dat we een zonnige kerst worden aangeboden.

De voorbije dagen waren eerder aan de kille kant. Wat zeg ik, kil? Niet kouder dan 18 °C gedurende de nachtelijke uren en 23 °C overdag in de zuidelijke kustgebieden, is waar veel Midden-Europeanen willen voor tekenen in putteke winter. Na een meteorologisch dipje en net voor kerstdag is het weer hoogzomer. De zon laat zich zien van haar warme kant en voorziet haar thermische straling voor de Canarische Eilanden. 

Depressie is voorbij

De staart van een polaire depressie is ten noorden van de archipel voorbij getrokken en zorgde voor wat ongezellig weer. Dergelijke situaties duren een paar dagen en daarna is het precies of er niets is gebeurd en wordt het weer zomer. Alhoewel, de twee Canarische provincies krijgen vandaag en morgen een verschillend weertype over zich heen. Voor de meest westelijke eilanden worden later op de dag bewolkte perioden verwacht, terwijl de meest oostelijke eilanden een lichte calima over zich heen krijgen.

Zonnig en warm

De temperaturen voor alle eilanden stijgen tot 24 graden Celsius met uitzondering van La Palma en El Hierro, waar ze iets lager uitvallen. De bewolking is weggetrokken, de zon straalt hard – de uv-index staat op 5, later op 6 – dus is smeren met een zonnecrème met hoge beschermingsfactor noodzakelijk. Dit zijn duidelijke tekenen die een zonnige kerst aankondigen.

Weerbericht van uw locatie

Op Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro zal er iets meer bewolking zijn in hoger en noordelijk gelegen regio’s waar mogelijks wat neerslag uitvalt.
De wind staat matig tot licht over de volledige archipel, maar er zet zich opnieuw Saharastop in beweging die de Gran Canaria, Fuerteventura, La Graciosa en Lanzarote zal treffen.

Wie Tenerife heeft aangestipt als favoriete eiland weet als geen ander dat een weerbericht schrijven voor het hele eiland onmogelijk is. Daarom kunnen de vooruitzichten per gemeente worden geraadpleegd in ons artikel HET WEERBERICHT VAN UW LOCATIE OP TENERIFE IN ÉÉN KLIK.

Tenerife straalt niet alleen fysieke warmte uit, maar ook een diepe warmte door de gastvrije cultuur. Het stralende eiland straalt een onweerstaanbare charme uit, daar waar de zon nooit lijkt onder te gaan en waar elke dag wordt begroet met een zonnige glimlach.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

‘S LANDS WIJS

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

TOERISTISCH RAPPORT

CANARISCHE LEEFGEWOONTEN

spot_img