maandag, februari 26, 2024
HomeBlogWeetjesOVERWINTEREN OP TENERIFE
spot_img

OVERWINTEREN OP TENERIFE

Wij kunnen tientallen redenen opsommen waarom overwinteren op Tenerife wordt aanbevolen. Waarom het thuisland even de rug toekeren om drieduizend kilometer verder in zuidzuidwestelijke richting een paar maanden te verblijven?
Ze zijn met velen, zij die op Tenerife de winter beleven in lenterige omstandigheden met temperaturen die ’s nachts niet dieper wegzakken dan 15 graden Celsius en overdag reiken tot een zomerse 25 graden of meer.

Niet alleen het klimaat trekt duizenden wintertoeristen naar dit mooie eiland, ook de gestegen energieprijzen doen velen nadenken om even te verhuizen naar een locatie waar men van een centrale verwarming nog nooit heeft gehoord. Lekker het gas en de elektriciteit afsluiten en daarmee dure energiekosten uitsparen. Wedden dat u zich niet verslikt in uw financieel plan om het een tegen het ander te ruilen.

Overwinteraars hebben overschot van gelijk om Tenerife te kiezen als winterstekje. Let op, ook hier zijn de prijzen gestegen en voorziet men door de inflatie een prijsstijging van tien procent. Dat is niet groter dan in de Lage Landen, dus kan men ervan uitgaan dat leven op Tenerife nog steeds tussen de 30 en 35% goedkoper is dan in België en Nederland. 

Zomerspulletjes in de winter

Het klimaat en de goedkopere levensstandaard zijn twee belangrijke voordelen. Maar er is meer, veel meer … 
Winterkledij hoeft niet in het zuiden van Tenerife. Met 5.000 uren zon (per jaar) – dit zijn 300 zondagen – en met een gemiddelde jaartemperatuur van ruim 23 °C wordt de reiskoffer gevuld met enkel zomerspulletjes. Het zonnig en warm weer, het beste klimaat van de wereld laat u toe om enkel een halve kleerkast mee te verhuizen om te overwinteren op Tenerife. 

De winterperiode is de beste tijd om te gaan wandelen. In hoger gelegen gebieden is het vochtiger en gedijen fauna en flora als nergens anders ter wereld. Natuurparken en de senderos (wandelpaden) zijn de uitgelezen plaatsen om de benen te strekken en om pure lucht in te ademen. Anderzijds kan men een heel jaar lang zwemmen in de oceaan, waar de temperaturen schommelen tussen 19 en 25 graden.

Divers aanbod 

Overal waar je kijkt is het mooi, landschappen veranderen voortdurend van zicht en het weer verandert volgens de klimaatzones. Op één dag kan men wel vier seizoen beleven, maar dan moet je het eiland rond en moet de hoogste berg van Spanje het einddoel zijn. 
Bijna vierhonderd kilometer kust en 315 vierkante kilometer kustgebieden brengt elke overwinteraar in vervoering door de adembenemende kliffen en natuurlijke zeezwembaden. 

De cultuurbarbaren blijven beter waar ze zijn. Tenerife biedt echte juweeltjes aan: musea en tentoonstellingen, de architectuur en een uitgebreide geschiedenis die ver teruggaat in de tijd zegent het historische noorden.
Zoals het echte Bourgondiërs past, gaan Lage Landers graag terrassen of schuiven ze met de glimlach aan tafel om te genieten van een gastronomisch aanbod en van elkaar. Weet dat de Canarische gastronomie, eenvoudig, snel klaargemaakt en goedkoop is. Nieuwe smaken ontdekken is hier de boodschap. En dan hebben we het nog niet over de Canarische wijnen en de wijncultuur.

Epiloog

We kunnen besluiten met een glimlach. 
Een subtropisch klimaat, een gevarieerd keukenaanbod, een palet aan activiteiten, een overaanbod van evenementen en excursies en de hartelijkheid van Tenerifianen doen onze harten smelten. Bovendien zijn de topografie en de natuur op en rond de Teide uitzonderlijk enig en mooi, en vooral uitnodigend. 

Wij zijn er absoluut zeker van dat meer mensen zich als overwinteraar zullen inpakken en van diegenen die dit wintergebruik reeds langer beleven, geloven wij dat hun verblijfperiodes, onder de huidige economische en financiële situatie, langer dan normaal zullen worden.
Geniet ervan.

Wij kunnen tientallen redenen opsommen waarom overwinteren op Tenerife, die in een subtropisch klimaatzone ligt, warm wordt aanbevolen. Als je het zelf ontdekt mogen wij ons artikel hier eindigen, anders wordt dit een lang verhaal.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img