donderdag, april 18, 2024
HomePodcastPODCAST - LYRISCHE WANDELINGEN
spot_img

PODCAST – LYRISCHE WANDELINGEN

De tekst van de podcast. 
Tip: het is bijzonder prettig een podcast te beluisteren terwijl je de tekst meeleest.

Laten we samen wandelen in een van de vele natuurgebieden die Tenerife rijk is. Ik stel voor dat ik je meeneem op een trip vol lyrische wandelingen door de betoverende landschappen op hogergelegen locatiesn op het grootste der Canarische Eilanden. Daar waar elke stap doordrenkt is met de geest van avontuur, daar waar frisse lucht de voedingstof is van een bewegend lichaam en het samenspel het lichaam en de geest wordt gevoed, terwijl de ziel wordt verlicht.

In de schaduw van imposante vulkanen, waar de zon een gouden gloed werpt op de eindeloze paden die zich uitstrekken over het betoverende landschap van Tenerife, daar gaan we wandelen, want wij zijn zielen die verliefd zijn op stappen door een onaangeroerd landschap. Wij zijn fervente wandelaars die de bergkammen verkennen.

Onze voeten zijn gehuld in stevige wandelschoenen, die niet alleen het gewicht van het lichaam dragen, maar ons ook vreugde verschaffen van elk uitzicht dat voorbij onze ogen schuift.

Onder de stralende zonnestralen begint de tocht, geleid door de grillige contouren van de majestueuze bergen. De lucht is doordrongen van de bedwelmende geur van wilde bloemen die zich schuilhouden tussen de rotsspleten, als geheime parfumflessen van Moeder Natuur.

De paden kronkelen als oude verhalen, gebeiteld in de aarde door generaties van passanten. Elke bocht onthult een nieuw panorama, een schilderachtig canvas van vulkanische toppen die de horizon kussen. De Teide, als een stille wachter, rijst uit de aarde en fluistert verhalen van oude tijden.

Onder de schaduw van knoestige pijnbomen dansen de zonnestralen als zachte vuurvliegjes op het pad. Het geluid van ritselende bladeren vertelt verhalen aan de wandelaar, verhalen die teruggaan tot de tijd waarin de Guanchen de bergen als hun heiligdom beschouwden.


De bergwanden lijken te zingen met de melodieën van de wind, in een symfonie van rust en sereniteit. Terwijl je stijgt naar hogere hoogten, fluistert de zachte bries geheimen in je oren, alsof de bergtoppen hun oude wijsheid delen met degenen die de moed hebben om te luisteren.

Op een heldere dag biedt de horizon een spectaculair schouwspel, waar de oceaan en de hemel elkaar liefdevol omarmen. Je voelt je als een vogel, zwevend boven de wereld, met de bergen als eeuwige metgezellen.

Elke stap is een ontmoeting met de rijke biodiversiteit van Tenerife. Kleurrijke vlinders dansen vrolijk rond, terwijl vogels hun melodieën zingen vanaf de takken van de oude bomen. De bergen van Tenerife zijn als een levend kunstwerk, een harmonieus samenspel van flora en fauna.

En wanneer de avondzon zijn gouden gloed werpt over de bergtoppen, voel je de magie van de bergen tot in je ziel doordringen. De wandelingen in de bergen van Tenerife zijn niet alleen fysieke reizen, maar spirituele pelgrimstochten, waar elke stap een verhaal vertelt en elke ademhaling een ode is aan de tijdloze schoonheid van dit betoverende eiland.

In tegenstellig tot dit poëtisch verhaal beschreven wij de voordelen van het bergwandelen voor zowel de fysieke als mentale gezondheid in ons artikel BERGWANDELEN WETENSCHAPPELIJK BENADERD.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BORGEN BRENGEN ZORGEN

‘S LANDS WIJS

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM PUERTO COLÓN

RUIM- OF HANDBAGAGE?

TENERIFE WANDELEILAND

spot_img