donderdag, juli 18, 2024
HomeBlog'S LANDS WIJS
SEB LEESON LEGAL GROUP

‘S LANDS WIJS

‘S LANDS WIJS, ‘S LANDS EER

Ieder volk is gehecht aan zijn gewoonten en meestal vindt een volksgemeenschap de gewoonten van andere volkeren raar.

Als Belgische vrouw had ik in het begin problemen met de relaxte mentaliteit van de Canarische bevolking. Ik ben gewend dat mensen zich houden aan de gemaakte afspraken en zeker aan het tijdstip waarop iets gepland staat. In Tenerife is men er veel losser in en maalt men er niet om een afspraak op het laatste moment te verzetten of als men later komt opdagen dan werd afgesproken.

In Nederland zijn de mensen uitbundiger en socialer dan in België waardoor wij Belgen onze noorderburen vaak omschrijven als luidruchtig. Het is normaal om de gewoonten van andere volkeren raar te vinden, maar soms neem je onbewust toch enkele gewoonten over. De relaxte houding van de Tinerfeñosheb ik nog niet volledig onder de knie, maar het feit dat ik nu kan aanvaarden dat niet alles loopt zoals gepland, heeft er wel voor gezorgd dat ik zelf een stressvrijer leven heb.

In Mongolië heeft men de gewoonte om heel dicht tegen elkaar aan te staan en alles met elkaar te delen. Heeft dit te maken met de barre weersomstandigheden en de koude temperaturen in de winterperiode of zit dit gewoon in hun DNA? Net zoals de gereserveerdheid die zo typisch is voor de Belgen is dit gewoon een karaktertrek van de Mongoolse bevolking.

In Amerika kennen ze het concept van aperitieven en nagenieten van eten op restaurant niet. Daar is het normaal om in een restaurant onmiddellijk je eten te bestellen en nadien snel terug te vertrekken. Wij als Belgen maken er bijna een sport van om uren in een restaurant te zitten en te genieten van de sfeer, het lekkere eten en het leuke gezelschap.

In Kirgizië hebben mijn man en ik uit puur levensbehoud heel snel geleerd wat de gewoonten waren in het verkeer. De verkeerslichten springen op oranje knipperlicht vooraleer het groen wordt zodat je de auto al in versnelling kan zetten. Het is echter normaal om heel snel te vertrekken op het moment dat het licht op oranje springt en zo eigenlijk al weg te zijn voor het effectief groen is. Daarom moet je niet riskeren om nog door oranje te rijden aan de andere zijde voordat het rood wordt, want dan is een verkeersongeval niet te vermijden. Als voetganger kan je best de lichten van de autobestuurders in het oog houden want groen voor voetgangers is eigenlijk maar een lichtje ter versiering.

Verscheidenheid zit voor een groot deel ingebakken in onze genen waardoor gebruiken van onze ouders worden overgenomen en we de gebruiken van andere volkeren, culturen en religies als vreemd te beschouwen. Het zit echter ook in onze genen om nieuwsgierig te zijn naar nieuwe dingen, dus waarom zou je geen gewoonten van andere culturen en volkeren kunnen overnemen.

Je gaat een heel stuk vrijer door het leven gaan als je zo sociaal bent als een Nederlander en zo vrijgevochten als een Canario zodat je op deze manier kunt genieten van lekker eten en drinken als een Belg.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

VACCINATIE TEGEN RODDELS

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP