woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogGastronomieEXOTISCHE VRUCHTEN OP TENERIFE
spot_img

EXOTISCHE VRUCHTEN OP TENERIFE

Wanneer je afreist naar een subtropische eiland als Tenerife, is het ontdekken van het gastronomisch aanbod, een must. Een deel van het smakenpalet op het grootste der Canarische Eilanden komt van een aantal gezonde tropische vruchten die op Tenerife worden gekweekt. Dankzij het uitstekende klimaat zijn de exotische vruchten van de hoogste kwaliteit.

De vruchten op Tenerife en de op rest van de Canarische Eilanden staan wereldwijd bekend om hun heerlijke smaken en hun vele voordelen voor het menselijke lichaam. Bovendien worden ze aanbevolen in veel diëten die zorgen voor gewichtsverlies en gewichtsbehoud.

Op Tenerife wordt een groot aantal vruchten geteeld, zoals bananen, kiwi’s, guave, mango’s en avocado’s, die sterk worden aanbevolen voor een gezonde manier van leven. Naast hun heerlijke smaak hebben ze uitstekende eigenschappen, zoals een hoog gehalte aan vitamine C en van vezels. Op deze manier kunnen ze helpen bij verschillende processen, zoals het afvoeren van overtollig vocht of instaan voor de regulatie van de darmfunctie. 

Mango

De mango is een steenvrucht en de belangrijkste fruitsoort uit de tropen en subtropen. Met zijn oranje kleur is het een vrucht die de afgelopen jaren veel aan populariteit heeft gewonnen. Het onderscheidt zich door zijn tropische smaak, en is een uitstekende antioxidant die bijdraagt aan de regulering van de darmstroom. Deze eigenschappen maken de vrucht tot een van de meest gewilde. 

Er bestaan meer dan duizend soorten mango’s en die groeien aan bomen die tot wel 40 meter hoog kunnen worden. Rijpe vruchten worden als handfruit gegeten en onrijpe vruchten kunnen als groente worden bereid of worden ingelegd in zoetzure curry’s. De bloesem van de mangoboom is eetbaar en levert bovendien een zoete honing. Het hout van de mangoboom kan worden gebruikt voor de fabricage van meubels.

Avocado

Deze klassieker op Tenerife is erg in trek in de hedendaagse gastronomische receptuur. Aan de buitenkant heeft hij een karakteristieke groene kleur, die intenser wordt zodra hij wordt geopend. De avocado wordt gebruikt bij het ontbijt en in sauzen en wordt gekenmerkt door zeer mals vruchtvlees. Enkele van de voordelen is dat het botten versterkt, het LDL-cholesterolgehalte verlaagt, de werking van het zenuwstelsel verbetert en een geweldige bron van energie is voor het menselijke lichaam.

De avocado, in het Spaans aquagate genoemd zit vol vitamines, mineralen, antioxidanten en is rijk aan oliezuur (= onverzadigde vetten), die bijdragen aan een evenwichtige voeding. Avocado’s zijn vruchtgroenten die vol zitten met vetten en daardoor veel calorieën opleveren.

Banaan

Dit is ongetwijfeld de bekendste vrucht van de Canarische Eilanden. Naast de vele voordelen levert het essentiële vitaminen en mineralen voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Het bevat ook vitamine B6, die helpt om het immuunsysteem en het zenuwstelsel optimaal te laten functioneren. 

De bananen stammen uit de variëteit Cavendich zijn zoet en bevatten een hoog suikergehalte. De Canarische banaan is de enige banaan in Europa met het BGA-zegel (Beschermde Geografische Aanduiding). Anders dan de meeste mensen denken, bevat de Canarische banaan vrijwel geen vet en is de vrucht vrij van cholesterol.

Guave

Misschien wel de meest onbekende vrucht, maar zeker aan te bevelen vanwege zijn tropische smaak en belangrijke voordelen voor het lichaam. Het rode, zachte en romige vruchtvlees heeft een zoete smaak en een aangenaam aroma. De guave stamt vermoedelijk uit Midden-Amerika en wordt wereldwijd in de tropen en de subtropen gekweekt. De vruchten kunnen uit de hand worden gegeten, tot marmelade, jam, compote worden verwerkt en worden gebruikt voor de productie van frisdranken, vruchtensappen, vruchtenwijn en likeur.

Al deze soorten tropisch fruit worden gekweekt op Tenerife, een eiland dat zeer rijk is aan de teelt van deze voedingsmiddelen. Dit geeft de bezoekende toeristen en de residerende bevolking de mogelijkheid om hun smaakpapillen in verleiding te brengen om deze zoete smaken tot zich te nemen als deel van van het algemene Canarische voedselaanbod.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

VLIEGEN NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

BUS- EN TRAMKAART TENMÁS

MINDER BELASTINGEN

spot_img