vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogColumn GuyVIRUSSEN OP TENERIFE
spot_img

VIRUSSEN OP TENERIFE

Virussen op Tenerife schrikken je niet af. Je wilt er snel terug naartoe. Het verlangen is groot. Het knaagt aan je. Het vreet je bijna kapot. Hoe slechter het weer in de Lage Landen, hoe groter het verlangen. Verlangen is een hele mooie deugd, maar wat heb je eraan als je met dat prangend gevoel blijft zitten om naar dat mooie eiland terug te keren. Niet één, maar verschillende aandoeningen volgen elkaar op in een snel tempo.

Eerst krijgen wij te maken met het beruchte Vakantieplannitis. Het begint vaak met een onschuldig verlangen naar zon, zee en zorgeloze dagen. Bij een miezerige, natte, kille of koude dag zit je thuis of op kantoor te dagdromen over hoe leuk en gezellig het kan zijn moest je nu naar Tenerife kunnen vertrekken. Voor je het weet heb je een tabblad met vliegtickets openstaan. De eerste symptomen manifesteren zich als zenuwachtigheid tijdens het boeken, gevolgd door plotselinge uitbarstingen van vreugde bij het ontvangen van de bevestigingsmail.

Aankomst

Na de boekingfase volgt de Kofferkoorts. Je begint met een lijst van essentiële items, maar al snel gooi je er niet-essentiële dingen bij, omdat je liever iets te veel meeneemt, dan iets te weing. Wanneer je koffer klaar is, weegt die uiteindelijk meer dan toegelaten.

Bij aankomst op Tenerife begint de Jetlagjoligheid. Je bent te opgewonden om moe te zijn, dus besluit je om de omgeving te verkennen en om in een plaatselijke bar iets te drinken. Omdat je met vakantie bent kan er een tweede bij. Enfin, het komt niet op eentje. Jouw aankomst op dit zonnig eiland moet en zal gevierd worden.

Verblijf

Na een paar dagen zonovergoten avonturen komt de onvermijdelijke exploratiebinge. Je hebt een lijst van alle must-see plekken opgesteld, en je bent vastberaden om ze allemaal te bezoeken. Musea, ruïnes, botanische tuinen, oude forten – je wil alles zien wat op je lijstje staat. Ondertussen word je bestraald door Zonneverblinding. Het lijkt onmogelijk om te ontsnappen aan de thermische stralen van de zon. Wanneer je eruitziet als een kreeft besef je dat het tijd wordt om te smeren.

En dan komt het onvermijdelijke Shop-til-you-flop-fase. De plaatselijke markten en boetiekjes roepen je naam, en je weerstaat geen van hen. Je komt thuis met tassen vol kleurrijke kledij en souvenirs, lokale kunst en iets dat verdacht veel lijkt op een cactuslamp.

Slecht nieuws

Na een verblijf vol opwinding volgt de fase Laatste-dagen-lamento. Je realiseert je dat je terug moet naar de realiteit en met de gedachte aan het koude, grijze thuisfront voel je je ongemakkelijk. Je krijgt vreemde koortsachtige dromen waarin je koffer zichzelf inpakt en terugkeert naar Tenerife, zonder jou.

Ik vrees dat ik geen goed nieuws heb. Als dit gevoel je bekruipt, dan lijd je aan het Tenerifitis-syndroom. Het gevaarlijkste onder alle virussen op Tenerife. Niet levensbedreigend, maar wel ongeneeslijk …!

Tenerifitis

Je merkt de besmetting reeds op in Tenerife, vóór je terugkeert naar huis. Het gevoel dat je Tenerife reeds mist terwijl je er nog bent is hét eerste symptoom van de aandoening. Daarna wordt het erger en erger … en er volgen beslist nog andere kenmerken van deze vreselijke aandoening, maar deze zijn voor iedereen verschillend. Een nakend tekort aan vitamine D is beslist een van de oorzaken ervan.

Tenerifitis is een therapeutisch exponentiële ziekte waaraan iedereen kan lijden; met verloop van tijd worden de aanvallen erger en erger en worden ze heviger en heviger. Gelukkig ga je er niet aan dood.

Er is in de farmaceutische wereld geen enkel medicijn bekend dat deze klachten kan bestrijden, laat staan genezen. Laat je vooral niet verleiden tot alternatieve geneesmiddelen of tot een bezoek aan een kwakzalver: het helpt geen zier! Het is een microbiologische aandoening die nog niet is opgenomen in het medisch vakboek zoals op de afbeelding.

De oplossing

Toch is er een lichtpunt aan het eind van de tunnel. Je kunt de bijwerkingen van Tenerifitis en van alle virussen op Tenerife verzachten door op regelmatige basis dit artikel te lezen, zich aan te sluiten bij een Facebookgroep van en over Tenerife en door websites te bezoeken waarin alles te vinden is over dit wondermooie eiland. Het helpt. Echt waar. Hoe meer je het doet, hoe beter je je voelt. Je innerlijkheid komt tot rust, je verlangen wordt getemperd, je gemoedstoestand schakelt over naar zon- & strand- en zeetoestanden en je lichaam herademt.

Dit is het enige therapeutisch gegeven waaraan je jezelf kunt vastklampen als de Tenerife-microbe je bekruipt. Op deze manier kun je jezelf ook naar het eiland verplaatsen zonder maar één kilometer te reizen. En dat is dan weer goed voor de portemonnee.
PS. Dit artikel een tweede keer lezen kan ook helpen om de aandoeningspijn te verzachten.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

LENTE OP HET EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

GROND TE KOOP

WAT EEN SMURRIE

spot_img