donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogDaguitstappenWANDELEN OP TENERIFE MET JAN (2)
SEB LEESON LEGAL GROUP

WANDELEN OP TENERIFE MET JAN (2)

Wandelen op Tenerife met Jan (2) is de tweede wandeling uit een reeks waarin wijlen Jan Cuypers iedereen wandelend wegwijs wil maken. Vandaag wandelen wij in Risco Blanco en onthouden we het volgende:

Deze wandeling start aan de kerk van het dorpje El Molledo. Je kan er parkeren op N28°17.226 W16°48.815
Heen en terug wandel je 4,6 Km, we klimmen eerst 110 m, daarna dalen we 120 m. En dan terug natuurlijk. Het pad is goed zichtbaar en op verschillende plaatsen duidelijk gemarkeerd.

We vertrekken in Westelijke richting. Dit straatje gaat flink naar beneden. We gaan rechtdoor op het kruispunt. De weg draait naar links. Aan het einde zien we een bank, daar gaan we rechts het steegje in (N28°17.231 W16°48.905). Op de splitsingen gaan we rechtdoor omhoog, dus niet in de richting van Tamaimo of richting Santiago del Teide. 

Op  N28°17.352 W16°49.130 vinden we rechts boven een grot met een Mariabeeld. Een eind verder is er een oude wasplaats. 
Verder bergop heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de vallei, de Teide, de Risco Blanco, Los Quemados en de Barranco Seco. 

We zakken terug even, om dan terug te klimmen tot een oude boerderij. Achter de finca heb je een mooi zicht op de Risco Blanco. Op de rug van Los Quemados zak je nu af tot tegen de Risco Blanco, het eindpunt.

Ook hier weer dezelfde waarschuwingen. Vertrek op tijd, zonodig in de voormiddag, zorg voor goede wandelschoenen en neem eten en drinken met je mee.
Voor de geocacher: op deze route vonden we 2 geocaches. 

GPS-track – Locatie op Google Maps – Info op Wikiloc

In deze reeks Wandelen op Tenerife met Jan (2) willen wij Jan Cuypers gedenken. Jan was een fervente wandelaar en overleed onverwacht op 27 september 2021. Wij kregen de toelating van zijn echtgenote om zijn wandelingen te publiceren.

Foto © Jan Cuypers


TERUG NAAR STARTSCHERMGeïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP