woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (81)
spot_img

KORTE BERICHTEN (81)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant zijn voor onze lezer.

* De Argentijnse regering heeft de eilandregering gecontacteerd om een onderzeese kabelverbinding te leggen tussen de twee landen; deze € 300 miljoen kostende verbinding is de tweede schakel om Fortaleza (BRA) met Lissabon (POR) te verbinden met een glasvezelkabel.

* De Canarische regering zal de controles in wijngaarden opvoeren om fraudepraktijken binnen de lokale wijnproductie op te sporen; het landbouwagentschap zal er streng op nazien dat er geen ingevoerde druivensoorten worden verwerkt in de lokale traditionele wijnen.

* Op dinsdag 6 november beginnen de asfalteringswerken op de TF-1 in het zuiden van het eiland; eerst wordt het gedeelte tussen Las Chafiras en Guaza (km 57-64,5) onder handen genomen, daarna volgt een kort traject tussen San Isídro en Las Chafiras (km 56,5-57) en als laatste, het linker baanvak richting Santa Cruz in Arico (km 49-43).

* De cluster aardbevinkjes die zich eerder voordeden in het westen van het eiland zijn geen voorbode van een vulkaanuitbarsting; ze duiden wel op vulkanische bewegingen diep in het aardoppervlak die deze hotspot accentueren.

* Santa Cruz heeft in 2015 meer dan 76 miljoen voertuigen geteld die zich in de stad bewogen; iedere maand tussen de 6 en 6,5 miljoen voertuigen zien circuleren in het hoofdstedelijk gewest noopt tot maatregelen die onder meer het gebruik van het openbaar vervoer zullen moeten stimuleren.

* Met een tentoonstelling wordt het 25-jarig bestaan van het Archeologisch Museum in Puerto de la Cruz gevierd; in deze periode werden 2.600 stukken over het Guanchentijdperk en de Mencey-geschiedenis verzameld.

* Het zomerseizoen in de kuststreek van La Laguna werd afgesloten zonder verdrinkingen; de strandredders hebben echter 322 interventies uitgevoerd die gecatalogeerd kunnen worden van zonneslag tot bijna-verdrinking.

* De gemeente Adeje heeft de deuren geopend van haar ‘Universiteit voor minder jonge mensen’ in het Cultureel Centrum; iedereen tussen 25 en 45 jaar zal hier de modules ‘sociale wetenschappen’ en ‘economie’ kunnen volgen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

HOE HOOG IS DE TEIDE?

CANARISCHE EMOJI

KADASTRALE GEGEVENS

spot_img