woensdag, juli 17, 2024
HomeBlogWAAR EEN WIL IS
SEB LEESON LEGAL GROUP

WAAR EEN WIL IS

Waar een wil is, is een weg.

Als inwoonster van het prachtige eiland Tenerife kom ik af en toe in contact met mensen die ook graag naar hier willen emigreren. Meestal vragen ze dan of het moeilijk is om je aan te passen en of je snel werk kan vinden.

Eigenlijk geef ik iedereen maar één gouden tip: de moeilijkste stap is de eerste. Als je iets echt graag wil, dan zal er altijd wel een manier zijn om er te geraken. Ik heb liever spijt van iets dat ik gedaan heb en dat is misgelopen, dan van iets wat ik nooit heb geprobeerd.

Zolang de dingen die je wilt realistisch zijn, is er zeker en vast een manier om ze te bereiken. De weg naar jouw droom zal niet altijd even eenvoudig zijn, maar je zult uitermate trots zijn op jezelf eens je er bent geraakt. Eigenlijk is het zoals fietsen of zwemmen. Toen je jong was kon je deze dingen nog niet. Er zullen beslist momenten geweest zijn dat je dacht dat je nooit zou kunnen zwemmen of fietsen. Uiteindelijk heb je uren of dagen je best gedaan om het te leren. Met als resultaat dat je nu niet meer moet nadenken om deze handelingen uit te voeren omdat ze als een tweede natuur aanvoelen.

Zolang je elke dag tegen jezelf zegt dat je alles kan bereiken wat je wilt, dan geraak je er! Voor vele zaken zal je een klein beetje moeite moeten doen, maar voor jouw droom zal je moeten knokken! Er komen beslist momenten dat je het niet meer ziet zitten en dan wil je opgeven. Als je op die momenten doorzet en blijft knokken, dan zal het lukken.

De weg van de minste weerstand?

Vroeger koos ik vaak zelf de weg van de minste weerstand, maar hierdoor leer je uiteindelijk niets. Je gaat zelfs verkeerdelijk denken dat niets lukt en dat je niets kan.

Geef nooit op! Des te meer jij hebt moeten vechten om er te geraken, des te zoeter gaat de overwinning smaken.

Dus aan iedereen die nog steeds met de vraag zit of het wel de moeite is om te emigreren: DOEN! Als dit écht een droom van je is, dan geraak je er wel. Volg een cursus Spaanse les, lees artikels over Tenerife en start met de voorbereidingen. Laat je niet ontmoedigen door mensen die zeggen dat emigreren veel te zwaar is. Zolang jij het zelf niet uittest, ga je het nooit weten en heb je alles van ‘horen zeggen’.

Knok voor je droom, dag in, dag uit. Misschien zit jij volgend jaar wel samen op een gezellig terrasje in het zonnetje. Overtuig jezelf: waar een wil is, is een weg!

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

1 REACTIE

  1. Misschien zit ik binnenkort gezellig op een terrasje en kunnen we samen iets drinken, lijkt mij een ideaal plan !!! Ik verleg mijn grenzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WONDERE WANDELINGEN

WEBCAM BAJAMAR

SEB LEESON LEGAL GROUP