dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (82)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (82)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant zijn voor onze lezers.

* Handelaars en buurtbewoners van Anaga leven op voet van oorlog met de gemeentelijke overheid door de talrijke hygiënische en andere tekortkomingen; problemen met het fecaal afvalwater, te weinig douches op het strand, een niet-adequate openbare reiniging en een mank lopend openbaar vervoer zijn de klachten die de buren van Roque de las Bodegas en van La Voz del Valle de Taganana de politiekers naar het hoofd slingeren.

* De gemeente Arico heeft aan Canarisch president Fernando Clavijo en eilandpresident Carlos Alonso haar institutionele visie weergegeven; de gemeente klaagt er reeds langer over dat ze niet kan overleven met de overheidssubsidies op hoofde van het aantal inwoners, rekening houdend met het feit dat Arico bijna de grootste eilandgemeente is met relatief weinig inwoners.

* Arona is nu officieel de eerste gemeente binnen de Canarische Archipel die de certificering ‘Toeristische bestemming Biosphere’ opgekleefd krijgt; dit betekent dat de gemeente een model is inzake kwaliteit, ecologische duurzaamheid en maatschappelijke opvattingen voor een duurzaam en verantwoord toerisme, zoals voorgesteld door UNESCO en het World Tourism Organization.

* De eilandregering heeft goedkeuring gegeven aan de prijsofferte van het bedrijf Gesplan voor een telling van het aantal herbivoren binnen het Parque Nacional del Teide; het gaat hier over konijnen en moeflons die ernstige schade veroorzaken aan de flora van het gebied; de eerste fase van het bestrijdingsplan is begroot op € 116.000 voor de periode 2016 – 2018.

* Het datacenter NAP en het Instituto Tecnológico y de Energías Renovables (ITER) hebben gemeenschappelijk verklaard dat de supercomputer met de naam TEIDE verhuist naar een nieuwe locatie wegens de implementatie van een nieuw koelsysteem aan de computerinstallatie; met dit initiatief zal een investering gekoppeld zijn van € 278.000, inclusief een nieuw te bouwen behuizing.

* De Tacoberg krijgt op korte termijn een nieuwe bestemming als publiek toegankelijk park; de 100.000 m² grote montaña de Taco tussen Santa Cruz en La Laguna zal omgevormd worden tot een groene recreatiezone die na de uiteindelijke afwerking een prijskaartje meekrijgt van € 17 miljoen en waarvan Europa 14,6% betaalt.

* Bier zit in de lift als wij de organisatoren van het Beer Festival in Santa Cruz mogen geloven; meer dan 10.000 personen hebben deelgenomen aan een schuimend evenement die het grootste van de Canarische Eilanden wordt genoemd.

* Granadilla wordt de economische hoofdstad van de Canarische Eilanden in 2020 en daarin spelen de haven en een industriezone van 162 vierkante kilometer een prominente rol; ook bedrijven met faam, zoals ITER, Unelco, Disa en het nog op te richten Parque Científico Tecnológico de Tenerife zullen bijdragen aan de structurele stevigheid van het project.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

TENERIFE VOOR KINDEREN

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WAT DOEN WE MORGEN…?

RURAAL TOERISME OP TENERIFE

DRAKENBLOEDBOOM

SEB LEESON LEGAL GROUP