maandag, februari 26, 2024
HomeBlogMEER DAN 29.000 LEDEN
spot_img

MEER DAN 29.000 LEDEN

Hoe gelukkig kan iemand zijn met meer dan 29.000 leden. Met veel mogen en weinig moeten sturen wij onze creativiteit de hoogte in en maken daar veel mensen heel blij mee. Hoe meer leden een groep telt hoe langer de ledenlijst wordt en hoe meer interactie er voorbij schiet. Dit logisch gevolg is getrokken uit een groep gelijkgezinden die zich hebben verenigd op een sociaal netwerk.

Meer dan 29.000 leden samenhouden, leiden, begeleiden, modereren en animeren is geen sinecure, maar de moeilijke opdracht lukt bijzonder goed.
Een historisch overzicht geven is vrij gemakkelijk omdat de levenslijn kort is. Onlangs, 85 maanden geleden, werd ons hebbeding geboren. Een datum die wij alvast onthouden is 29 augustus 2013, wanneer deze nieuwe Tenerife-Facebookgroep boven de doopvont wordt gehouden. De reeds bestaande Facebookgroepen over dit denderende Canarische eiland brachten geen soelaas. Geen informatie, geen enkele meerwaarde. Slechts kleine ik-verhaaltjes, veel gedeelde items in vreemde talen, verhuur van vakantiehuisjes en heel veel reclame, want dat kun je gratis online zetten. De foto’s waren nog het mooist, doch, foto’s zonder bijhorende uitleg hebben ook geen informatieve waarde!

Zeven jaar en één maand na de start van de Facebook-groep met de naam Tenerife voor Nederlandstaligen wordt de kaap van 29.000 leden overschreden. De groep brengt gelijkgezinden dichter bij Tenerife; ook al zijn velen fysiek 3.000 kilometer van het eiland verwijderd, toch zijn ze emotioneel sterk verbonden. De binding die ik maizena noem is het mediagebeuren op zich. Via tal van topics worden de leden naar het grootste der Canarische Eilanden gezogen. De Facebookgroep waarin Tenerife in het centrum van de wereld staat maar ook in de spotlights van het grootste Canarische podium, zuigt letterlijk en figuurlijk de leden naar het eiland. En natuurlijk zijn er nóg belangrijke dingen in het leven. Maar niet op dit ogenblik en niet voor ons.

Waar je ook bent op deze globe, iedereen vindt het eiland terug waar zon, zomer en zuiders temperament de zielen keihard raken. Bijna zeven jaar geleden ontstond de kennismaking, gevolgd door het huwelijk tussen onze Facebookgroep en het TNT Magazine. Je weet wel, dat boekje waarop je elke maand ongeduldig zit te wachten en dat je steevast helemaal uitleest. Het magazine waaraan sedert begin 2020 een buitengewone interessante app is aan toegevoegd. 
Elke maand werd het met veel animo gecharterd, de gedrukte exemplaren werden binnen de kortste keren geclaimd, en toen kwam het COVID-19-virus roet in het eten gooien.

De link naar deze Facebookgroep is snel gemaakt. De sociale opdracht van sociale media is duidelijk. Je bent er regelmatig mee bezig, zo verlies je weinig informatie die in diverse posts en topics snel de dieperik inzakt. Waardevolle en interessante info blijft nooit lang zichtbaar staan. 
Daarom werd ook de Facebookpagina Tenerife Info aangemaakt waarin dagelijks links naar de belangrijkste artikels en columns worden geplaatst. Een pagina is meestal vrij van talrijke reacties – dit is ook geen forum – en alles blijft er min of meer netjes gerangschikt. Maar na verloop van tijd verdwijnt ook daar de informatie naar een duistere ondergrond. Gelukkig kun je gebruik maken van de publicatietools om iets terug te vinden.

Het aantal bewegingen per maand in onze grote groep wordt door Facebook bijgehouden, gelukkig maar … Gedurende de coronacrisis (medio maart 2020) stond de teller op 120.000. Zoveel posts en topics, reacties en likes per maand is zo veel dat beheerders en moderators van deze groep overuren moesten kloppen om alles te volgen en te controleren. Want wat niet mag, kan er niet op, is onze leuze. Alles wat niet kan staat netjes opgesomd in onze gedragsregels en zo houden wij onze Facebook-groep netjes schoon, relevant, overzichtelijk en informatief.

Onze Twitter– en Instagram-machine doet het ook goed en draait bijna overuren. Dagelijks worden mooie beelden de wereld ingestuurd en het aantal volgers blijft groeien. Absoluut wonderbaarlijk is dat zoveel anderstalige twitteraccounts ons volgen. Bedrijven uit de toeristische sector, uit lokale en internationale persmiddens, politiekers en hogere ambtenaren uit verschillende ministeries hebben ons gevonden. Dat bewijst dat we goed bezig zijn, een kwaliteitsproduct afleveren en het medium gebruiken waarvoor het op de markt werd gebracht.

Maar bovenal moet het Facebookgebeuren instaan voor een sociale binding waar Tenerife centraal staat. Interactie, iedere vraag moet een bevredigend antwoord krijgen, iedere keer opnieuw en er moet bereidheid zijn om elkaar te helpen. Ben je nu in de Lage Landen of op Tenerife, het gevoel en de sfeer van deze groep is subtropisch en daaraan warmen wij ons op, ook als we ver van het eiland verwijderd zijn.

De groei van onze groep kunnen we als volgt omschrijven.
Wij startten officieel op 29 augustus 2013 en op 29 augustus 2014 vieren we samen met 3.300 leden onze eerste verjaardag.
Het tweede jaar doen we hetzelfde met 6.300 leden.
Na drie volle jaren staat de ledenteller op 8.500.
Na vier jaar tellen we meer dan 16.000 leden.
Op onze vijfde verjaardag staat de teller op bijna 23.000 leden.
Op 29 augustus 2019 is onze groep gegroeid tot ruim 25.000 leden.
Na zeven jaar tellen we bijna 29.000 leden.
Op vandaag treden er nog steeds gemiddeld per dag tussen tien en twintig nieuwe leden toe. Uiteraard zijn we fier met de stempel ‘De grootste Nederlandstalige Tenerife-familie’.

De groep blijft groeien en dat is het bewijs dat we het goed doen. Interactiviteit en informativiteit was het opzet vanaf de start van deze groep en daar zijn we met z’n allen waarachtig goed in geslaagd, waarvoor mijn welgemeende en hartelijke dank. 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

WAAR EEN WIL IS

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

TEIDE… TEGEN BETALING?

WEBCAM2 SANTIAGO DEL TEIDE

ACHTER DE SCHERMEN

spot_img