donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogUIT HET OOG, UIT HET HART
spot_img

UIT HET OOG, UIT HET HART

Uit het oog, uit het hart.

Mensen die emigreren hebben ongetwijfeld reeds kennis gemaakt met het spreekwoord ‘Uit het oog, uit het hart’.

Je zou denken dat dit enkel van toepassing is op je vrienden, maar het gaat verder, ook je bloedeigen familie valt onder deze noemer. Des te minder vaak je vrienden je zien, des te verder je uit hun gedachten verdwijnt. Dit heeft niets te maken met kwade bedoelingen, het is gewoon de natuur van de mens.

Hoe minder je iets of iemand ziet, hoe minder je er aan denkt. Het omgekeerde is echter ook waar. Kijk maar eens naar de reclameblokken op televisie, hoe meer je daar een sappige hamburger ziet voorbijkomen of hoe meer je het groene druppelvormige mannetje ziet, des te meer je gedachten in die richting dwalen. Het ontbreken daarentegen van veelvuldig contact zorgt er soms voor dat jarenlange vriendschappen na verloop van tijd verwateren omwille van een verhuis of van een verandering van werkplek.

Het hoeft echter niet altijd zo drastisch te zijn want zelfs mensen die altijd op dezelfde plaats blijven wonen en verankerd zijn met hun werk, kunnen contacten zien verwateren. Soms sturen ze er zelf op aan en soms is het gewoon het gevolg van het leven.

Een goede vriend.

Enerzijds zijn mijn man en ik door het vele reizen een aantal oude vrienden verloren. Aan de andere kant is onze nieuwe vriendenkring dan weer groter geworden omwille van onze spontaniteit en openheid naar nieuwe mensen toe.

Ik merk wel dat de mensen op Tenerife minder last lijken te hebben van dit spreekwoord. Het waren net onze nieuwe vrienden uit Tenerife die steevast onze reizen bleven volgen via het internet en bij onze vrienden uit de Lage Landen was veel minder het geval. Vriendschappen verlopen over het algemeen veel losser en spontaner op Tenerife dan in de Lage Landen. Vaak moet je eerst door een denkbeeldige barrière om te kunnen doordringen tot mensen die in de Lage Landen wonen. Op Tenerife is daar absoluut geen sprake van. Het lijkt wel of ze op Tenerife niet alleen het gezegde mi casa es tu casa hebben, wat zoveel wil zeggen als ‘mijn huis is jouw huis’. Maar ook mi amigo es tu amigo wat neerkomt op ‘mijn vriend is jouw vriend’.

De vraag is natuurlijk of je wakker ligt van de zogenaamde vrienden die je in de loop van je leven verliest. Zelf ben ik blij met de vrienden die ik behouden heb in de loop van de jaren. Daarenboven sta ik volledig open om nieuwe mensen te leren kennen, waar ook ter wereld. Nieuwe vrienden kunnen je visie op het leven veranderen en zijn een leuke meerwaarde in je leven.

Vriendschappen moeten steeds van twee kanten komen. Een voordeel daarbij is dat vriendschappen probleemloos de landsgrenzen overschrijden.

Vrienden die je niet door dik en dun steunen ben je liever kwijt dan rijk, toch? Zo krijg je meer plaats in je hart voor échte belangrijke mensen, je échte vrienden. Zij zullen door hun positiviteit een meerwaarde betekenen in je leven!

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

¡(H)OLA! GOLVEN

ONBEKEND TENERIFE

ILLEGAAL TV-KIJKEN

spot_img