maandag, juli 15, 2024
HomeBlogTEN BEL - PUBLICATIE
SEB LEESON LEGAL GROUP

TEN BEL – PUBLICATIE

Aan het zoek- en surfgedrag van onze bezoekers merken wij dat er veel naar leesvoer over Ten Bel wordt gezocht op de blog van Tenerife Connect.
Het verhaal dat start in 1963 en eindigt op 24 januari 1992 staat uitvoerig beschreven en exclusief gepubliceerd in het boek en het e-book ‘Alles over Tenerife’ van auteur Guy Devos.
Het complete verhaal over Ten Bel staat helaas niet op deze blog gepubliceerd, maar is wel in boekvorm verschenen.

Hieronder kun je wel een cinematografische beschrijving lezen van het gebied dat ooit straalde en schitterde onder een Tenerfiaanse zon.

Een desolate woestijn, veroorzaakt door huisvuil en vandalisme.
Het resort Ten Bel in Las Galletas is niet eens een schaduw van wat het ooit was.
Waar ooit lachende en spelende gezinnen hun vakantie doorbrachten is het gebied op vandaag de dag een park dat ruikt naar verschroeiing.
Gebouwen als ruïnes, versierd met graffiti en opgesmukt met gebroken glas.
De tennisbanen waar de toeristen ooit hun beste backhand demonstreerden is nu een dijk vol afval en onkruid.
Dit is de perfecte setting voor een apocalyptische film. Je hoeft er geen rekwisieten aan toe te voegen, het is dé perfecte filmset.

De mythische Ten Bel-toren ziet er verslonst uit, zijn verschijning beangstigt. Het klokkenspel is reeds jaren inactief. Er is weinig sfeer, Engelsen die zich van de aanblikken niets aantrekken en enkel komen genieten van het klimaat. Voor de rest sluiten zij hun ogen.

Een kantoor kondigt de verkoop aan van appartementen. Niemand is geïnteresseerd in de aankoop van een stekje dat straks zal metamorfoseren met de rest van het bouwvallig domein. Gebroken ruiten, afval en etensresten worden opgestapeld in afgelegen hoekjes. De eerste appartementen die opdoemen hebben een zorgvuldig uitzicht, andere niet.

De speeltuin van het complex, het voormalige Demon Park, presenteert nog steeds een troep van verbrande palmbomen, het gevolg van een brand die enige tijd geleden is ontstaan. Niets blijft er over van het treintje waarop de vreugde van de kinderen onbeschrijfelijk was en van de schiettenten waar veel jongelingen probeerden hun liefje te imponeren met een schot in de roos. De schaamte stijgt mij naar het hoofd als ik denk aan het verleden en dat gegeven koppel aan hetgeen ik momenteel zie.

Wat verder hebben de tennisbanen de deuren naar een verstedelijking geopend. De lijnen zijn wazig en het onkruid groeit. Meer zelfs, criminaliteit en vandalisme vieren hier hoogtij. Door het ontbreken van openbare verlichting spelen hier duistere verhalen zoals we die enkel kennen uit een langspeelfilm.

De weg blijft doorlopen en we voeren voorbij La Ballena, eens de trots van het Vlaamse artiestenleven, eens een topper voor dans, amusement en nightlife. De met rode velours overtrokken stoelen en zetels zijn opeengestapeld. Niets wijst hier op een nakende revival.

De eens nog goed verzorgde tuinen, nette paden en onderhouden domeinen zijn niet meer. Enfin, ze zijn er wel nog maar in een niet te vergelijken staat. Dichtgegroeid struikgewas, vies vuil en slordigheid zijn in de plaats gekomen.

En dan komen we plots in een andere wereld; het zeezwembad waar eigenaars en huurders van de Alborada zich te goed doen aan zon en zetel en waar alles is opgefrist. Ook de parken tussen de woonblokken zijn pareltjes geworden en het gebouw ziet er nu anders uit met een laagje verf.

Van de 80.000 vierkante meter in totaal schat ik dat 30% van het resterende Ten Bel nog de grote renovering

moet ondergaan om straks opnieuw te blinken als weleer. Carabela, Eureka, Bellavista, Géminis, Drago, Frontera-Primavera, Maravilla en Alborada zullen dan hun opgepoetste blazoen en mooie opgesmukte en gemaquilleerde complexen kunnen showen in een totaalplaatje dat niet in schril contrast staat met de verloedering, zijnde de afgang van een aantal plaatsen.

Het resort zoals wij het hebben gekend zal wel nooit meer terugkomen zoals het was; 5.200 bedden, 70 commerciële vestigingen in een Centro Comercial en een schitterend vakantiecomplex uit vervlogen jaren komen nooit meer terug.


HET GEDRUKTE BOEK IS MOMENTEEL NIET MEER VERKRIJGBAAR

Alles over Tenerife’ is het 227.000 woorden tellende nieuwe gedrukte boek van auteur Guy Devos.
Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen, terwijl betrokkenheid het bindmiddel is. Het eindresultaat wil hij delen met iedereen. Hij moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon hij het verwoorden.

Naast het digitaal boek is er nu ook de gedrukte versie voor iedereen die verleid wordt door Tenerife, een aanrader …

Dit boek is enkel beschikbaar in Tenerife en moet niet gereserveerd worden.
Enkel verkrijgbaar bij de auteur en in Westhaven Bay, Calle de la Te 45, 38630 Costa del Silencio, Arona.
Kostprijs: € 24,95

Het e-book kan HIER nog steeds besteld worden
Kostprijs: € 12,95

Productspecificaties
Auteur: Guy Devos
Soort: tekst zonder illustraties
368 bladzijden – 227.000 woorden
Taal: Nederlands (Dutch)

Formaat e-book: pdf-versie met kopieerbeveiliging, geschikt voor alle e-readers in pdf-formaat en voor computer, tablet of smartphone voorzien van een pdf-reader.
Formaat boek: A4 (21,0 x 29,7 cm) – gebonden Wire-O (1ste druk), metalen spiraal (2de druk en volgende).
Kaft + 7 pagina’s in kleurdruk

Kopieerrechten: het kopiëren en delen van de pagina’s is niet toegestaan.
Verschijningsdatum e-book: 1 maart 2017 – gedrukt boek: 21 juli 2017 

SABAM-registratie onder depotnummer 1702-00002-16371-4675
ISBN 9789402176315

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VIRUSSEN OP TENERIFE

BESTE KLIMAAT TER WERELD

- Reclame -

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

ROMERÍAS

EUROPESE LUCHTHAVENTOPPER

TRAMLIJN IN HET ZUIDEN?

SEB LEESON LEGAL GROUP