maandag, maart 4, 2024
HomeBlogNieuwsCAMERA’S IN PLAYA DE LAS AMÉRICAS
spot_img

CAMERA’S IN PLAYA DE LAS AMÉRICAS

Om de veiligheid en de volksgezondheid te garanderen worden er camera’s geïnstalleerd in de Avenida Rafael De Puig ter hoogte van Las Verónicas (Arona).
Handelaars en zelfstandigen waren al langer vragende partij om camera’s op te hangen in de buurt waar het nachtleven hoogtij viert.
Mede door een personeelstekort van 73 agenten bij de lokale politie kunnen de controles op de maatregelen die het coronavirus moeten tegenhouden, niet gecontroleerd worden.

Op het takenpakket van de lokale politie staan een aantal aandachtspunten die, door het plaatsen van camera’s, kunnen worden geschrapt. Zoals controles op plaatsen waar prostitutie frequent voorkomt, het beschermen van de handelszaken tegen diefstal en inbraak, de controle op ambulante verkoop en de algemene veiligheid op straat voor inwoners en toeristen in de buurt van Las Verónicas.

Er is een gebrek aan burgerwachten en van Nationale Politie in het zuiden van Tenerife en vooral in de gemeente Arona, die moeten helpen in de acties van openbare veiligheid en volksgezondheid.
De overgrote meerderheid van de politionele opdrachten wordt uitgevoerd door de plaatselijke politie van Arona, zodat men zich niet kan concentreren op de veiligheidsaspecten binnen de eigen gemeente. Zoals het transport van gedetineerden, die normaal door de Guardia Civil moet worden uitgevoerd, en zo zijn er nog wel enkele.

De lokale politie van Arona dient te beschikken over 216 personeelsleden. Momenteel zijn er slechts 143 banen ingevuld en is het korps sterk onderbemand. Daardoor worden de controlecamera’s verwelkomd als extra hulpmiddel voor de veiligheid op de meest borrelende nachtlocatie van de gemeente.   

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

VLUCHT NAAR TENERIFE

LENTE OP HET EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img