You are here:---UNIEKE WIJNDEGUSTATIE ONDER WATER

UNIEKE WIJNDEGUSTATIE ONDER WATER

Dat Tenerife een eiland vol verrassingen is wisten we al. Dat het eiland als enige plek ter wereld een onderwaterwijndegustatie aanbiedt was zelfs voor onze redactie een nieuwtje!

Het innovatieve duikcentrum One Two Dive in Adeje heeft op Tenerife een uniek concept in elkaar gestoken door samen te werken met Bodegas Submarinas de Canarias.

Bodegas Submarinas is op het geniale idee gekomen om wijn onderwater op te slaan en te laten rijpen. Het rijpingsproces van de druiven verloopt sneller onderwater en geeft een unieke smaak aan de wijn. Hoe dit gebeurt en wat de voordelen zijn staat uitvoerig beschreven in een vorig artikel op Tenerife Connect. Er zijn nog landen waar een onderwaterbodega uitgebaat wordt en waar je de installaties als duiker kan bezoeken, maar One Two Dive wist deze unieke ervaring nog een trapje hoger te plaatsen door een heuse onderwaterwijndegustatie aan te bieden.

Een proeverij onderwater, wat moeten wij ons daarbij voorstellen en is dat niet gevaarlijk? Ten eerste gaan alcohol en duiken niet samen en ten tweede moet je zelf maar eens proberen om onderwater iets te drinken zonder daarbij een flinke teug zoutwater binnen te krijgen. Op beide vlakken heeft One Two Dive een oplossing gevonden. Mark en Alex, de eigenaars van het duikcentrum hebben jarenlang onderzoek verricht en contact opgenomen met verschillende medische instanties en hebben uiteindelijk na vier jaar zwoegen de eindoplossing gevonden. Je mag namelijk een beperkte hoeveelheid alcohol onderwater nuttigen zonder dat dit invloed heeft op je duikprestaties.

  Het submarien degusteren werd door beide heren op een slimme wijze opgelost door het bouwen van een duikersklok. Voor de leken onder ons, dit is een plaats onder water die is voorzien van ademlucht waar je zonder masker en mondstuk kan vertoeven. In de duikersklok is er plaats voor ongeveer vijf personen waaronder een echte 

sommelier. Deze wijnober maakt een keuze uit een van de meer dan 8000 opgeslagen wijnen die in de duikersklok kunnen gedegusteerd worden. De meeste van deze wijnen worden bewaard in een wijnfles met een speciale kurk. De unieke soorten zitten in een soort amfora, een dikbuikige vaas die meestal twee handvaten heeft.

Na de proeverij worden er nog enkele foto’s genomen naast de onderwaterbodega als aandenken aan deze unieke ervaring.

Na de duik wordt er nog een lokale wijngaard bezocht in El Sauzal, nabij Santa Cruz. In deze familiewijngaard, Bodegas Monje, krijg je een rondleiding om te zien hoe en waar de druiven gekweekt worden en op welke manier de wijn gebotteld wordt. Tevens kan je op het domein steevast genieten van de spectaculaire uitzichten en krijg je de mogelijkheid om de lokale Canarische keuken uit te testen in het plaatselijke restaurant van het wijnbedrijf.

Wil je zelf deze unieke ervaring eens meemaken, neem dan gerust contact op met One Two Dive voor beschikbare data en een op maat gemaakt programma.

Info@12dive.com www.12dive.com

By | 2018-06-14T15:28:09+00:00 juni 14th, 2018|Categories: Blog, Columns|0 Comments

About the Author:

Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

Leave A Comment