maandag, juli 15, 2024
HomeBlogZIJN PRUIK STAAT SCHEEF
SEB LEESON LEGAL GROUP

ZIJN PRUIK STAAT SCHEEF

Slecht humeur.

Iedereen heeft ongetwijfeld wel eens last van een slecht humeur. Er is geen enkele plaats ter wereld waar men steeds goedgezind rondloopt. En toch lijkt het alsof mensen in zuidelijke landen minder last hebben van donkere gedachten dan hun soortgenoten in meer noordelijk gelegen gebieden.

In de Lage Landen begint het nu stilaan beter weer te worden waardoor de mensen automatisch een beter humeur krijgen. Op die manier vitten ze minder op kleine onbelangrijke zaken en dingen. Als je ’s ochtends wakker wordt en je ziet het zonnetje buiten schijnen, dan kan je dag onmogelijk slecht beginnen. Je krijgt automatisch een vrolijk gevoel vanbinnen waardoor je de dag start met een positieve noot.

In de wintermaanden is het veel moeilijker om opgewekt op te staan omdat de dagen veel korter zijn en je daardoor bijna geen zon te zien krijgt.

De positieve kracht van de zon op je humeur.

Op Tenerife hebben we het voordeel dat het zonnetje bijna heel het jaar door aanwezig is. Op deze manier krijg je geen kans om met het verkeerde been uit bed te stappen.

Het valt me trouwens op dat je echt moeite moet doen om slecht gezind te blijven op een plek zoals Tenerife. En dat het fenomeen bijna vanzelf optreedt gedurende de donkere maanden in de Lage Landen. Eens er één ding is dat fout gaat in de ochtend, dan lijkt het wel of alle andere dingen automatisch een negatieve draai krijgen. Je trekt de gordijnen open en het regent. Jouw toast is aangebrand. Je stapt in een enorme plas water waardoor je schoenen kletsnat worden. En tenslotte vind je geen parkeerplek voor de deur van het kantoor. De eerste persoon op het werk die dan iets tegen je zegt krijgt dan natuurlijk de volle laag.

Blijf lachen.

Op momenten als deze is het heel moeilijk om een positieve kijk op de dag of op het leven te bewaren. Je zult merken dat jouw dag terug een positieve wending krijgt als je zelf moeite doet om het positieve in te zien van een negatieve gebeurtenis. Regent het buiten? Wees dan blij met die mooie paraplu die je hebt of trek snel die leuke regenlaarsjes nog eens aan. Vind je niet onmiddellijk een parkeerplek voor de deur? Wees dan blij met dat extra beetje beweging op dat moment waardoor je lichaam een extra bewegingskuur ondergaat.

Geef negatieve gedachten of gevoelens zo weinig mogelijk kans. Hierdoor ga je automatisch het leven door een roze bril zien. Doe zoals de Tinerfeños en sta ’s ochtends een beetje vroeger op om naar een leuke bar te gaan waar je met een paar vrienden of collega’s voor het werk nog een lekkere koffie kan gaan drinken. Geniet van de kleine dingen van het leven. Ook al lijken bepaalde gebeurtenissen negatief. Probeer er een positieve draai aan te geven en je zult zien dat die pruik plots veel minder scheef staat dan je dacht!  

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

KALK EN STEEN METSELT WEL

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP