donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogWeetjesVOOR ONZE LIEVELINGEN
spot_img

VOOR ONZE LIEVELINGEN

Omdat kinderen en kleinkinderen zo belangrijk zijn doen wij allemaal ons best om deze te beschermen en te behagen. Onze generatie moet garant staan voor hun toekomst en hen een mooi en gezond vooruitzicht aanbieden. Dit is niet alleen onze zorg, maar ook onze verantwoordelijkheid.

We doen er alles aan om hun jonge leven zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Wij willen hen de waarden van het leven bijbrengen, een goede opvoeding geven en hen laten groeien en bloeien vanaf het kind zijn via de adolescentie tot jongvolwassenheid. Niets is ons te veel, voor hen willen wij alles doen.

Om hen te laten groeien naar onze toekomst moeten wij hen ook beveiligen. Tegen henzelf en tegen anderen, want zeg zelf, een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Wij moeten onze liefste hebbedingetjes beschermen tegen kwalen, ongelukken en ziektes. Tegen ongezondheid en tegen onveiligheid.

Aanpassing van de verkeerswet

Maar wat niet weet, niet deert gaat niet op indien je niet op de hoogte bent van de Spaanse verkeersreglementering die voor een volle 100% de kaart ‘veiligheid voor kinderen’ trekt. Verkeer is nationale materie en dan moeten alle regio’s in Spanje dezelfde richtlijnen volgen die Europese geschoeid zijn. Ook op de Canarische Eilanden.
De verkeerswet is op het eiland grosso modo dezelfde als in de Lage Landen maar werd toch hier en daar aangepast om aan de specifieke noden en de behoeften van het eiland te voldoen.

De laatste grote aanpassing aan de verkeerswet gebeurde op 9 mei 2014. Daarna is gebleken dat niet alles eenvoudig, correct en transparant werd weergegeven. Daarom verscheen er op 1 oktober van hetzelfde jaar een addendum of een vervolg aan dit verhaal waarin de veiligheid van het kind centraal staat. Deze categorie van passagiers werd door de wetgever beschouwd als onvoldoende beschermd, en dus werd de wet aangescherpt.

Autogordels en kinderzitjes

Deze modificatie van het ‘Reglamento General de Circulación’ verscheen op 18 juli 2015 in het BOE (Buletín Oficial de España) en werd van kracht op 1 oktober 2015. Vooral artikel 117 van het Real Decreto 667/2015 betreffende de autogordels en de kinderzitjes interesseert ons en kan in vijf punten worden samengevat.

  1. Kinderen kleiner dan 135 cm zitten achteraan. Er is één uitzondering: wanneer alle achterzetels door kinderzitjes zijn bezet kan er een kind vooraan plaatsnemen: in dit geval kan een kind vooraan zitten in een kinderzitje aangepast aan de grootte van het kind.
  2. Elke babyautostoel (maxi-cosi, red) mag in beide richtingen gemonteerd worden indien de constructeur dit toelaat in de veiligheidsvoorschriften. Opnieuw is hier een uitzondering. Deze mag niet op de voorbank in de rijrichting geplaatst worden indien de airbag is ingeschakeld. In dit geval moet de babyautostoel naar achter kijken en tegen de rijrichting gemonteerd worden. De baby kijkt in dat geval naar achter.
  3. In een taxi moeten kinderen achteraan plaatsnemen en gebruik maken van de veiligheidsvoorzieningen van de taxi. In stedelijk gebied is een kinderzitje niet verplicht; boek je een interstedelijke taxirit en de ‘kleine’ is kleiner dan 135 cm, dan moet je het kinderzitje monteren.
  4. In voertuigen met meer dan 9 plaatsen is de bestuurder of de begeleider verplicht te melden dat de gordel moet gedragen worden. Ook pictogrammen, tekens of audiovisuele middelen, zichtbaar vanaf iedere zitplaats, moeten deze informatie kenbaar maken.
  5. In uitzonderlijke gevallen kunnen kinderen kleiner dan 135 cm toch op de voorbank plaatsnemen, op voorwaarde dat ze gebruik maken van goedgekeurde kinderzitjes die correct aangepast zijn aan hun grootte en gewicht. Dat kan wanneer het voertuig geen achterbank heeft, als alle achterstoelen reeds bezet zijn door kinderen die niet vooraan mogen plaatsnemen en als je niet alle stoeltjes en zitjes achteraan kunt plaatsen.

Het niet naleven van deze wettelijke richtlijnen wordt als een ernstige overtreding beboet. Hiermee wil Spanje de veiligheid van de passagiers in het verkeer nog verbeteren en plaatsen ze zich meteen in één lijn met de Europese wetgeving ter zake.
Een goede zaak voor iedereen maar vooral voor onze oogappels.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

CARRERA POR LA VIDA

WIJ ZIJN DE PINEUT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

DRIE KEER SPEKTAKEL

UV-STRALING OP TENERIFE

spot_img