donderdag, juli 18, 2024
HomeGeen categorieZWERM AARDBEVINKJES OP LA PALMA
SEB LEESON LEGAL GROUP

ZWERM AARDBEVINKJES OP LA PALMA

Het actieve vulkanische systeem van Cumbre Vieja, blijft de ondergrond van het eiland La Palma bewegen met een zwerm van meer dan 50 kleine aardbevingen.
Specialisten brengen deze kleine trillingen in verband met gasvormige processen en de overdruk als gevolg van de beweging van magmatisch materiaal in het bovenste deel van de aardmantel. Dit is resultaat is duidelijk zichtbaar op het rolpapier van de seismometer die de bewegingen registreert.

Zo detecteerde het Seismisch Netwerk van de Canarische Eilanden, dat wordt beheerd door het Instituto Volcanológico de Canarias (INVOLCAN), een nieuwe cluster aardbevinkjes onder de Cumbre Vieja-vulkaan, op een diepte van ongeveer 30 kilometer. De maximaal gedetecteerde kracht was 1,2 op de schaal van Richter.

INVOLCAN benadrukt dat deze nieuwe seismische zwerm geen enkel gevaar vormt, gezien de diepte en de geringe omvang ervan. Ook een verandering in de seismische activiteit van de Cumbre Vieja-vulkaan op de korte en middellange termijn is geen teken aan de wand.
Dit is de vijfde keer in de afgelopen drie jaar dat een cluster van deze omvang is voorgekomen, na oktober ’17, februari ’18, juli en oktober ’20. De kans op een uitbarsting is uiterst laag, dixit de seismologen.

Op hetzelfde ogenblik detecteert de apparatuur op Tenerife een aardschokje op 6 kilometer diepte met een kracht 0,9 op de schaal van Richter. Het episch centrum ligt ten noorden van Adeje en werd niet gevoeld. Dit bevinkje heeft geen relatie met de cluster op La Palma.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

PROBEER DIT EENS!

LORO PARQUE

SEB LEESON LEGAL GROUP