donderdag, april 18, 2024
HomeBlogNieuwsZUSJES OLIVIA EN ANNA
spot_img

ZUSJES OLIVIA EN ANNA

Zusjes Anna en Olivia hebben voor altijd een plaats in Santa Cruz de Tenerife. Hun beeltenissen staan mooi en sereen in de hoofdstad als emotioneel eerbetoon. Het beeld werd ontworpen en gerealiseerd door de kunstenaar Julio Nieto en werd aan de stad geschonken. Het memorandum werd ingewijd op dinsdag 18 oktober 2022 in het bijzijn van de moeder van de kinderen, Beatriz Zimmermann, die haar dankbaarheid uitsprak aan allen die betrokken waren geweest bij de zoektocht naar haar dochters, die naar grote waarschijnlijkheid door hun vader werden vermoord en in zee gegooid.

De vader, Tomás Gimeno, had de kinderen op 27 april 2021 moeten terugbrengen naar zijn ex-vrouw nadat hij de middag met zijn dochtertjes had doorgebracht, overeenkomstig de bezoekregeling die hij met haar had afgesproken. Aan de telefoon verontschuldigde hij zijn vertraging door te zeggen dat hij met de meisjes nog aan het eten was, terwijl hij in werkelijkheid een vooropgezet gruwelijk plan aan het uitvoeren was. Hij zou een einde maken aan het leven van zijn twee dochtertjes en hen in zee gooien alvorens zelf spoorloos te verdwijnen. Zo zou hij zelf over het lot beschikken en zijn ex treffen, waardoor zij haar leven lang in onzekerheid zou verkeren over kleine meisjes.

Alarmbellen

Tomás en Beatriz waren gescheiden en hadden een regeling over het bezoeksrecht en hoederecht van hun twee dochtertjes. De dag dat ze verdwenen waren ze op bezoek bij hun vader en werden ze niet teruggebracht zoals afgesproken. Beatriz had nooit gedacht dat hij zijn dochters ook maar iets zou kunnen aandoen, en toch gingen er alarmbellen af. 
Hoewel de belangrijkste hypothese van de onderzoekers vanaf het begin die van moord was, bleef de familie hopen dat de meisjes nog in leven waren en bleven ze geloven dat de vader hen had ontvoerd.

Zoektocht

Er werden zoekacties georganiseerd en anderhalve maand later, op 10 juni 2021 vond de bemanning van het schip Ángeles Alvariño, uitgerust met sonar en de onderwaterrobot Liropus, twee sporttassen die waren vastgemaakt aan het anker van de boot van hun vader.  In één tas stak het levenloze lichaam van Olivia, het oudste van de zusjes, zes jaar oud. De andere tas was leeg en bevatte vermoedelijk het lichaam van haar zusje, Anna, amper één jaar oud.
Op 30 juni eindigde de zoektocht van de Ángeles Alvariño zonder dat het lichaam van Anna of dat van de vader en dader van de dubbele moord, Tomás Gimeno, werd gevonden.

Ontroerend memorandum

De maker van het beeld, Julio Nieto, verklaarde ontroerd, dat het een zware klus is geweest, zowel moreel als fysiek, waaraan hij zich volledig heeft aan gewijd. Hij heeft geprobeerd om een gelukkige blik weer te geven van de zusjes Anna en Olivia, die elkaars handen licht aanraken. Het beeld straat kinderlijke onschuld uit in een speels, bijna aandoenlijk gebaar.  De realisatie van dit plekje kwam tot stand door de Fundación Diario de Avisos.


  TERUG NAAR STARTSCHERM  


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

MOJO EN GOFIO

MADE IN TENERIFE

IK VERHUIS NAAR TENERIFE

spot_img