donderdag, juni 24, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsZUIDEN VAN TENERIFE SPEELT MET VUUR

ZUIDEN VAN TENERIFE SPEELT MET VUUR

Bureaucratie en tegenslagen vertragen de bouw van de brandweerkazernes in Güímar, Arona en Guía de Isora, die door het Cabildo van Tenerife als een prioriteit worden beschouwd om de veiligheid in de regio te waarborgen.
Het zuiden van Tenerife heeft dringend extra brandweerkazernes nodig, waarschuwt Ruben Fernandez, Directeur Veiligheid en voorzitter van het Consortium van de Brandweer Tenerife.

In het zuiden van Tenerife zijn er slechts tien beroepsbrandweermannen die interveniëren in acht gemeenten waar samen 300.000 mensen wonen, de toeristen niet meegerekend. Dit in schril contrast met andere regio’s waar er wel voldoende burgerbescherming aanwezig is.

In het noorden zijn er twee beroepskorpsen, La Orotava en Icod de los Vinos terwijl de hoofdstedelijke regio beschikt over professionele brandweerlui in de kazernes van Santa Cruz en van La Laguna. In het zuiden is er slechts één brandweerkazerne waar beroepsbrandweerlui huizen, namelijk in Las Chafiras Tien pompiers beschermen alles en iedereen tussen Radazul en Garachico. De dichts bijgelegen brandweerkazernes liggen op 65 kilometer (Santa Cruz) en 64 kilometer (Icod de los Vinos). Dit zijn afstanden die niet beantwoorden aan de veiligheidsparameters die een adequate interventie garanderen.

De interventietijd bij brand of ongevallen ligt tussen 10 tot 15 minuten vanaf het moment dat de oproep binnenkomt bij het hulpcentrum 112. Bij een interventie in Adeje of Arona, de twee grootste toeristische locaties, kunnen deze limieten onmogelijk gehaald worden. En nog minder in Guía de Isora of Santiago del Teide, die nog verder zijn gelegen.

Om het historische tekort aan beroepsbrandweerlieden in het zuiden te verhelpen, werkt de eilandregering aan de realisatie van drie nieuwe brandweerkazernes. Door tegenslagen en door een administratief kluwen worden de bouwrealisaties in Valle de Güímar, Arona en Guía de Isora gevoelig vertraagd.

De brandweerkazerne in Valle de Güímar met 60.000 inwoners zal pas de deuren openen in het eerste kwartaal van 2022, door het faillissement van de onderneming waaraan het bouwcontract werd gegund.
In Arona heeft de gemeenteraad een mondeling akkoord met de eilandregering over de bouw van een brandweerkazerne in Playa de Las Américas. Het perceel dat door de gemeenteraad wordt aangeboden bevindt zich in de buurt van het stadion Antonio Dominguez Alfonso.
In Guía de Isora is het terrein dat voorzien was voor de bouw van een brandweerkazerne gelegen in een beschermd gebied en moet er uitgeweken worden naar een vlakbij gelegen terrein dat nu gebruikt wordt als opslagplaats van bouwmateriaal voor de snelweg.

In afwachting hebben vrijwillige brandweerkorpsen in het zuiden van Tenerife een belangrijke rol om de interventietijd in te korten en de interventie op te starten tot er een beroepsafdeling ter plaatse komt om hulp te bieden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

OPEN DICHT OPEN

TERUG NAAR BELGIË