maandag, juli 15, 2024
HomeBlogWeetjesZUIDELIJKE GEMEENTE GROEIT
SEB LEESON LEGAL GROUP

ZUIDELIJKE GEMEENTE GROEIT

Een gemeente in het zuiden van Tenerife met de grootste bevolkingsaantrekking is San Miguel de Abona. Sinds 2015 is het aantal inwoners gestegen van 17.090 tot 21.621 inwoners, dit is een groei met 3,5% volgens de gegevens van het INE, het Nationaal Instituut voor de Statistiek. De cijfers zijn het resultaat van een volkstelling op 1 januari 2020, een telling die werd uitgevoerd vóór het uitbreken van de coronapandemie.

De meest directe verklaring is de toeristische groei in het zuiden van Tenerife gedurende de laatste decennia. Door de jaarlijkse stijging van het aantal toeristen, is ook de immosector verwend geweest en is er veel vastgoed aangekocht of van eigenaar veranderd met als doel om vakantiestekjes te verhuren.
Eigenaars, meestal buitenlanders, opteerden voor korte toeristische verhuur, dat meer geld opbracht en daardoor stegen de huurprijzen en kon de lokale bevolking, die in de toeristische sector werkt, de huur van de panden niet meer betalen.
Daardoor moesten de Tinerfeños uitkijken naar goedkopere huurwoningen en die vinden ze op de bergflanken.

Arturo González, de burgemeester van San Miguel de Abona, is tevreden maar zegt dat je ook voorzichtig moet zijn. Een toename van de bevolking betekent dat de gemeentelijke diensten moeten worden uitgebreid. Een voordeel is de grotere toelage die de gemeente ontvangt van de Canarische overheden. Omdat de subsidies worden berekend op het aantal inwoners, stijgen daardoor ook de inkomsten in de gemeente.
Hij merkt op dat de aangroei na 1 januari 2020 verder werd doorgezet en dat er gedurende onzekere coronatijden nog steeds mensen naar San Miguel de Abona bleven verhuizen.

Uiteraard zijn ook het klimaat, de werkgelegenheid en de dienstverlening in de industriezone, evenals de educatieve centra, het sociaal-culturele aanbod en het aanbod van de lokale handel, criteria die magnetiseren en verklaren waarom er zoveel nieuwe bewoners naar San Miguel de Abona verhuizen.

Foto header: sanmigueldeabona.es

Afbeelding: google.com/maps
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

HET NORMALE WEER OP TENERIFE

AQUACULTUUR ROND TENERIFE

REISKOFFER KLAAR?

SEB LEESON LEGAL GROUP