zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogWeetjesZUID-TENERIFE EN DE TOEKOMST
spot_img

ZUID-TENERIFE EN DE TOEKOMST

De burgemeesters van de negen gemeenten in het zuiden van Tenerife, Adeje, Arico, Arona, Fasnia, Granadilla de Abona, Guía de Isora, San Miguel de Abona, Santiago del Teide en Vilaflor, hebben samen een document opgesteld dat meer inzicht moet verschaffen in de thema’s infrastructuur, blauwe economie, opleiding, afval en circulaire economie, regelgeving, belastingen, veiligheid en vrije tijd in elke gemeente. Dit document is het resultaat van maanden werk, talrijke vergaderingen met de permanente zoektocht naar de noodzakelijke consensus die de maatschappij nodig heeft en moet dienen als werkdocument voor de diverse niet-gemeentelijke overheden.

De bevolking in het zuidelijk deel van Tenerife is zo sterk gegroeid dat het gebied als een nieuwe metropool kan worden aanschouwd. In de periode 2000-2019 heeft Adeje een relatieve bevolkingsgroei gekend van 241%, San Miguel de Abona van 185%, Granadilla de Abona van 147% en Arona van 111%. Dit terwijl de overheid niet noemenswaardig is meegegroeid, maar wel heeft geprofiteerd van de inkomsten die door de toeristische sector werden gegenereerd, zonder daar iets tegenover te zetten.

Tekortkomingen

Er is een gebrek aan onderwijsvoorzieningen en investeringsprojecten worden verlamd door een bureaucratie die, op zijn zachtst gezegd, niet wendbaar genoeg is en ongevoelig is voor de situatie waarin de negen gemeenten verkeren.
Ziekenhuizen zijn nog steeds projecten met een onzekere toekomst, het huisvestingsbeleid leunt aan bij een tragisch toneelspel, infrastructuren allerhande worden niet geüpdatet. Zo kunnen we even doorgaan, de lijst is veel langer …!

Armoede

De armoede op de Canarische Eilanden is een trieste realiteit. 29% van de inwoners op de eilanden verkeert in armoede. Ruim 630.000 mensen bevinden zich in een situatie van sociale uitsluiting en 11% van de Canarische gezinnen leeft in ernstige armoede. Een verontrustend cijfer omdat de neerwaartse trend inzake armoede sinds 2017 is doorbroken en omdat de indicatoren van situaties over monetaire armoede op de korte termijn, negatief zijn.

Fundamentele kwesties

Alle hieronder opgesomde kwesties zijn die welke als fundamenteel moeten worden beschouwd. Zo moet er een en ander worden aangepast aan de toerist van de 21ste eeuw en om Tenerife te brengen waar het thuishoort, en ook om de onmiddellijke toekomst veilig te stellen. Deze inspanningen moeten worden gevoerd met de nodige bestuurlijke souplesse. De moeizame afhandeling van projecten, het voortdurende en steeds terugkerende debat over de uitvoering van projecten leidt telkens naar een groeivertraging en als gevolg daarvan, naar een verarming van het eiland.

Acht aandachtspunten

1 Infrastructuur op alle vlakken
2 Blauwe economie
3 Opleiding, 
4 Afval 
5 Circulaire economie, 
6 Regelgeving, 
7 Belastingen, 
8 Veiligheid en vrije tijd 

[…] Wordt vervolgd

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

GROND TE KOOP

WAT DOEN WE MORGEN…?

MEER DAN 26.000 LEDEN

spot_img