dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogZOVEEL HOOFDEN, ZOVEEL ZINNEN
spot_img

ZOVEEL HOOFDEN, ZOVEEL ZINNEN

Zoveel mensen er zijn, zoveel verschillende meningen er heersen.

Iedereen lijkt tegenwoordig op alles een mening te hebben. Het verkondigen van jouw mening op een publieke plaats vergt een bepaalde vorm van moed. Het verkondigen van je mening op het internet lijkt heel anoniem en kan soms erg laf overkomen.

Als je een mening plaatst op het internet kan je jezelf verschuilen achter je scherm. Je hoeft geen directe confrontatie aan te gaan met iemand en je gaat daardoor vaak harde taal gebruiken om jouw eigen mening door te drukken. Als je recht tegenover een gesprekspartner staat is het al heel wat moeilijker om vol overtuiging je mening te verkondigen. Je kunt heel snel weerwoord krijgen van die gesprekspartner waardoor je eigen overtuigingskracht vlug kan afnemen.

Quasi anoniem je mening uiten via sociale media is een ding. Constant de morele verplichting voelen om over alles een mening te hebben is compleet iets anders. Verschillende meningen zijn niet noodzakelijk slecht. 

De waarheid, en niets dan de waarheid?

Nemen we nu de oeroude discussies over gezonde voeding als voorbeeld. Vroeger stonden vlees en melk bekend als gezonde producten, nu blijken ze volgens velen een soort gif te zijn voor je lichaam. Moet je hier dan zelf een uitgesproken mening over hebben? Of kan jouw mening alsnog veranderen naargelang iemand anders goede overtuigingspunten kan aanbrengen?

Het lijkt mij persoonlijk erg moeilijk om over alles een gefundeerde mening te hebben. Ik kan bijvoorbeeld wel een mening hebben over de politiek in de Lage Landen, maar aangezien ik deze niet volg zal deze mening niet gefundeerd zijn. Hierdoor zal ik gemakkelijker open staan om te leren uit iemand anders zijn mening die misschien wél gefundeerd is.

Een mening hebben over iets is goed en mag, maar moet niet. Wees niet te trots om af en toe te zeggen dat je over een bepaald onderwerp niet per se een uitgesproken mening hebt. Aan de andere kant moet je soms achter je mening durven staan.

Tenerife versus de Lage Landen.

Naar mijn mening is het leven op Tenerife beter dan het leven in de Lage Landen maar dit is een heel persoonlijke mening. Sommigen zullen het met mij eens zijn, anderen daarentegen niet. Ik zal naar iedere mening luisteren maar ik zal ook bij mijn standpunt blijven. Het gaat voornamelijk over een voorkeur en die is nooit goed of fout, maar persoonlijk.

Sommige zaken zijn goed of fout, afhankelijk van de context waarin ze staan. Andere zaken zijn gewoon heel persoonlijk en daardoor niet op te delen in goed of fout. Iedereen heeft recht op een mening, zelfs als jij het daar niet mee eens bent.

Wees daarom in het vervolg wat milder in jouw uitspraken als je achter je computer zit en je je gal wil spuwen op iemand die er een andere mening op na houdt. Hou het leven aangenaam en geniet van het zonnetje, in de Lage Landen of op Tenerife. Het maakt niet uit welke richting jouw voorkeur uitgaat, zolang je maar geniet!

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

1 REACTIE

  1. Dat is nu gesproken de, wat onbeleefd dingen die mensen op het internet gooien is heel lelijk, ze zouden ervoor gestraft moeten worden. Zo hatelijk dat de tranen soms in mijn ogen staan. Mensen opzettelijk kwetsen is heel lelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

LENTE OP HET EILAND

WIJ BREKEN UIT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM PLAYA SAN TELMO

POPPENMUSEUM ARTLANDYA

spot_img