vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogLeven in BalansZONNEN OP TENERIFE
spot_img

ZONNEN OP TENERIFE

Zonnen op Tenerife is razend populair. We gaan er van uit dat er verschillende aspecten zijn die de gezondheid ten goede komen, andere zorgen voor een esthetisch uitzicht en nog andere zijn dan weer gevaarlijk voor het menselijk lichaam. Zonnen om bruin te worden, zonnen om vitamine D te verzamelen en zonnen (in de winter) om het lichaam op te warmen zijn de aangename factoren, de gevaarlijke criteria zijn de beschadiging van de huid en dehydratatie. 

Op het zonovergoten Tenerife wordt zonnen niet alleen beschouwd als een luxueuze bezigheid maar ook als een essentiële bron van welzijn en gezondheid. Van het streven naar een getaande huid tot het opladen van vitamine D in een zacht stralende winterzon zijn dé redenen waarom toeristen afreizen naar dit subtropisch gebied. Zonnen op Tenerife omarmt een scala aan voordelen, maar desondanks schuilen er toch wel addertjes in het gras.

Bruin worden onder een subtropische zon

Zonnen op Tenerife is voor velen synoniem met het bekomen van de perfecte zomerse teint. Met zijn uitgestrekte zandstranden, omgeven door de kalme wateren van de Atlantische Oceaan, biedt het eiland een idyllisch decor voor zonneaanbidders. De zon op Tenerife is genereus en zorgt voor een gelijkmatige, gezonde verkleuring. Terwijl vakantiegangers zich koesteren onder de stralende zon, wordt de huid gekust door warme zonnestralen, wat resulteert in een kenmerkende getaande huid die zo is gegeerd.

Vitamine D in de winter

Wat Tenerife extra bijzonder maakt, is de mogelijkheid om het hele jaar door van de zon te genieten, zelfs in de wintermaanden. De zon op Tenerife biedt een natuurlijke bron van vitamine D, essentieel voor het bevorderen van sterke botten, tanden, spieren en het reguleren van het immuunsysteem. In de wintermaanden is het eiland een toevluchtsoord voor diegenen die de kou elders ontvluchten en tegelijkertijd hun vitamine D-spiegels willen aanvullen onder een milde, zonnige hemel.
Lichamelijk zijn pijnen aan spieren en/of gewrichten een teken van vitamine D-tekort. Voor de mentale gezondheid is vitamine D verantwoordelijk voor de aanmaak van serotonine (het gelukshormoon) dat ervoor zorgt dat je minder kans maakt om in een depressie verzeilt te raken.

Zonnen als therapie

De zon op Tenerife is niet alleen een bron van fysieke gezondheid maar wordt ook erkend als een krachtige bondgenoot voor mentaal welzijn. Zonnen heeft het vermogen om endorfines vrij te maken, waardoor gevoelens van geluk en ontspanning worden bevorderd. Veel toeristen komen naar Tenerife om te ontstressen, om hun gedachten te verhelderen en om te genieten van de kalmerende geluiden van de oceaan, terwijl de zon hen liefdevol omhult.

Bescherming tegen uv-straling

Hoewel zonnen voordelen biedt, is het van cruciaal belang om de huid te beschermen tegen de onzichtbare uva- en uvb-straling. De ultraviolette stralen zijn schadelijk voor de huid en leiden tot zonnebrand en vroegtijdige veroudering van de huid. Residenten en toeristen worden aangeraden om zonnebrandcrème te gebruiken, beschermende kleding te dragen en de zon te vermijden tijdens de uren van maximale intensiteit om de gezondheid van de huid te waarborgen.

Vochtigheid op peil houden

Onder invloed van de zon verdampt vocht sneller vanaf het huidoppervlak. Bovendien kan blootstelling aan de zon leiden tot verhoogde transpiratie. Zweten is een natuurlijk afkoelingsmechanisme van het menselijk lichaam. Het verlies van vocht kan leiden tot uitdroging als het niet adequaat wordt aangevuld. Naast uitdroging van de huid kan blootstelling aan de zon ook leiden tot interne uitdroging van het lichaam. Dit gebeurt wanneer het lichaam meer vocht verliest dan het inneemt. Uitdroging kan leiden tot symptomen zoals duizeligheid, vermoeidheid en hoofdpijn.

Magie van de zonsondergang

Terwijl de zon op Tenerife zijn dagelijkse tocht naar de horizon maakt, transformeert de ervaring van zonnen zich tijdens de betoverende zonsondergang. De warme kleuren van de ondergaande zon schilderen de lucht in tinten van oranje en roze, en de zachte gloed strekt zich uit over het landschap. Voor velen is dit moment van verstilling en schoonheid de kers op de taart van een dag vol zonnebaden, waarbij de zonsondergang op Tenerife een unieke, bijna spirituele ervaring biedt.

Beschouwing

Zonnen op Tenerife gaat verder dan het verkrijgen van een kleurtje. Zonnen op Tenerife is een holistische ervaring die de zintuigen omarmt en gezondheid en welzijn bevordert. Of het nu gaat om het verkrijgen van een stralende huid, het opladen van vitamine D, het omarmen van zonnetherapie of simpelweg genieten van de magie van de zonsondergang, Tenerife biedt een complete zonnige retraite.
Er zijn meer voor- dan nadelen en daarom blijven wij van de zon genieten met de nodige voorzichtigheid. Wij omarmen de zonnestralen als een godsgeschenk op een stralend eiland.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieron7é”’(der uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

ZWEMBADGENOEGENS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TERUG NAAR BELGIË

ACHTER DE SCHERMEN

spot_img