zondag, januari 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsZONDER BEPERKINGEN TERUG NAAR TENERIFE

ZONDER BEPERKINGEN TERUG NAAR TENERIFE

Twee jaar na het toeslaan van het COVID-19-virus waaruit de coronapandemie is gevloeid en waardoor er strenge maatregelen en quarantainetoestanden zijn ontstaan is er een zomer in aantocht waarbij er geen enkele beperking van kracht is. De zomervakantie kan starten als vanouds en de verwachtingen van de toeristische sector scoren hoge verwachtingen. Het herstel van het toerisme op Tenerife zal, ondanks het feit dat de zomerperiode een laagseizoen is, intens zijn en beter scoren dan in de rest van Spanje. Alles wijst erop dat de toeristen de weg naar Tenerife hebben teruggevonden en dat de cijfers van de zomer anno 2019 worden benaderd.

Dit is hoofdzakelijk te danken aan het hoger aanbod van het aantal vliegtuigplaatsen. Volgens de prognoses van het ministerie van Toerisme van de regering van de Canarische Eilanden is er gedurende de zomermaanden een groter aanbod van het aantal vliegtuigstoelen. In totaal zijn er vijf miljoen vliegtuigstoelen voorradig, dit is 400.000 meer dan in de zomer van 2019, de zomer vóór de coronapandemie en de laatste zomer waarmee cijfers vergeleken mogen worden. Dit is een toename van 8,3 procent, terwijl het nationaal gemiddelde op 6 procent blijft steken. Er wordt rekening gehouden met het feit dat de coronapandemie en de oorlog in Oost-Europa de manier van reizen heeft veranderd en dat veel toeristen, als gevolg daarvan op het laatste moment boeken. Daardoor kan het cijfer der verwachtingen nog stijgen.

Inhaalbeweging

De bezettingsgraad van hotels in de westelijke provincie Santa Cruz de Tenerife zal volgens de prognoses van Ashotel – de vereniging van hotels en extra-hotels van de provincie Santa Cruz de Tenerife – 76 procent bedragen, dit is slechts twee procent minder dan in 2019. Late boekingen kunnen nog zorgen voor een inhaalbeweging. 

Maar hoewel het duidelijk is dat deze zomer van het herstel van het toerisme wordt ingezet, moeten de voeten op de grond worden gehouden. Er zijn nog te veel externe factoren aanwezig die de goede voortekenen kunnen kelderen. Naast de oorlog in Oekraïne en de inflatie die de prijzen heeft opgedreven, is er de chaos op Europese luchthavens als gevolg van het toegenomen vliegverkeer, personeelstekorten, verhoogde werkdruk en stakingen bij een aantal luchtvaartmaatschappijen.

Britten

Op dit moment zijn Londen, Brussel en Amsterdam de luchthavens die door problemen worden getroffen. Indien er niets aan de situatie verandert, kan Spanje wel eens in de problemen geraken. Naast de genoemde complicaties is er vanuit het Verenigd Koninkrijk een extra last ontstaan door de Brexit. Ruim twintig procent van de toeristen op Tenerife zijn Britten. Lange rijen en opstoppingen bij de paspoortcontrole leiden tot vertragingen en bovendien werden er meer dan 200 vluchten van EasyJet, British Airways, Ryanair en WizzAir geannuleerd wegens personeelsgebrek. 

Geen compensaties

Ook een stijging van de ticketprijzen, ten gevolge van de sterk verhoogde brandstofprijzen, is een factor waarmee rekening moet worden gehouden. Voordeel is dat veel mensen na twee jaar ‘opsluiting’ weer willen reizen en er ook de nodige budgetten voor hebben bijeengespaard. 
Andere factor: De kosten van hoteluitbatingen zijn met 30% zijn gestegen terwijl de eindprijzen niet als dusdanig zijn meegestegen. Ruim 70% van de hotels werkt met een touroperator en hebben contracten afgesloten waarin prijzen al een jaar van tevoren zijn vastgesteld. 
Wat de sector wel aan het denken zet, zijn de hoge prijzen van de vliegtickets. Het is ondenkbeeldig dat de prijzen voor de reis en het verblijf op Tenerife bijna even hoog zijn als voor een vakantie all-in naar de Dominicaanse Republiek. 

Gedurende de zomerperiode zijn er te veel concurrerende bestemmingen. Ashotel zegt dat alle leden inspanningen doen om de toeristische records te breken in de komende winter, het hoogseizoen op Tenerife.
Extra voordeel: Tenerife en bij uitbreiding de Canarische Eilanden zijn veilige oorden, op alle vlakken. Toeristen en overwinteraars komen dan ook best massaal naar deze subtropische locatie om te genieten van een aangenaam lenteklimaat.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

1 REACTIE

 1. Hallo allemaal

  Leuk om al deze berichten te lezen.
  Ik vertoef hier nu noodgedwongen een maand.
  Afgelopen dinsdag ben ik beroofd. Mijn portemonnee met mijn pasjes zijn gejat.
  Maar dat maakt Tenerife niet minder mooi.

  Ik heb de bodem gezien en de top

  De top is als je rijk bent en veel betekend voor het eiland , krijg je hier een eigen straat met je naam .
  Down is dat je nergens ziet dat er ook straten zijn waar toeristen lopen , en ze worden beroofd.

  Zolang als ik hier ben sta ik om 10 uur uit te kijken opdat andere toeristen niet worden beroofd

  Center Fanabe. Waar de lokale bussen komen en de gratis bussen voor de mall en zwembad

  Al die dagen dat ik uitkijk hebben zij inkomsten daling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WIJ BREKEN UIT

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

CASA DEL DUQUE

CANARISCH DUEL