dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogZOMERSE KERST OP TENERIFE
SEB LEESON LEGAL GROUP

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

Was je nog nooit op Tenerife, dan hoor je thuis in het spectrum der ongelovigen en zelfs als de waarheid wordt verteld over het koudste momentum van het jaar verbleken de meeste mensen. Zij die reeds kwamen of er nog zijn kunnen zich alvast opwarmen aan de winterzon en daarmee hun lichamen belonen met een heuse vitamine D-kuur. De maandgemiddelden van december en januari verklaren ons dat:
1. de gemiddelde maximumtemperatuur net boven de 20° Celsius lag;
2. de gemiddelde minimumtemperatuur niet verder wegzakte dan 14° Celsius;
3. er dagelijks 5 tot 6 uur zonneschijn was en
4. dat het strandwater niet kouder werd dan 19° C.

De Vier Seizoenen moet Vivaldi herschrijven; met twee jaargetijden zijn we op Tenerife content. Alhoewel, waar heb ik ooit geschreven dat je 4 seizoenen op één dag kunt beleven! Ja, dat is juist maar dan moet je het warmere zuiden verlaten en via La Laguna en La Esperanza naar de Teide rijden én… veel geluk hebben, want de vier seizoenen zijn ook hier een toevalstreffer.

Gek hoor, als je de winter voor de eerste keer beleeft in deze klimaatzone. Vooral de kerst- en nieuwjaarsperiode doen ongewoon aan. Terwijl je een kerstmuts op je hoofd zet, moet je gelijk je zweet afvegen. Of je slentert in zomerkledij door de winkelstraten met etalages vol howhowhow-kerstmannen, wattensneeuw en vliegende sleden. En wat nog meer opvalt is de overal hoorbare kerstmuziek die de oren streelt (!) onder een stralende zon, waar wij noorderlingen normaal gekleed gaan in dikke winterkledij.

De kans is groot dat je rond de kerstperiode op het strand ligt te zonnen en vervolgens een cafe con leche drinkt in de schaduwzijde van een terras in de nabijheid van een kerstboom of dito stal.
Ik schreef ‘de kans is groot’ want meteorologie is geen exacte wetenschap en als zodanig kun je ook geconfronteerd worden met minder zonnig weer. De passaten kunnen nukkig zijn; wolken, wind, zeedeining, calima en regen zijn in deze periode van het jaar niet uit te sluiten.
Niet alles is goud wat schittert, maar voor het ogenblik trekken we ons daar niets van aan. Het weer blijft schitteren.

Met een hoge waarschijnlijkheid is het weer op Tenerife het enige dat je ook echt interesseert. Geen dipje in een subtropische constante. De sneeuwgrens stijgt opnieuw naar onbekende hoogte, in het noorden gaat het even niet regenen, het zuiden wordt niet geplaagd door lage wolkenslierten en de zon zal overdag niet verdwijnen. Neen, een plotse weersverandering met grote temperatuurverschillen waarmee de Lage Landen soms te maken krijgen is hier onbestaand. 

Op dit moment mogen wij genieten van een tropische 30 graden Celsius. Dit hebben wij te danken aan de zuidwestenwind. Het brongebied heet de Westelijke Sahara en alles wat daar rond ligt. Dat zegt genoeg … we zullen het heerlijk warm krijgen! Misschien komen er straks ook wat stofdeeltjes overgewaaid, dat nemen we er dan vrijblijvend bij.
Wij wensen iedereen een fijn kerstfeest en vergeet vooral niet te smeren tegen de zon en te drinken tegen de dorst.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

TIJD HEEFT VLEUGELS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

CASA DEL DUQUE IN ADEJE

TENERIFE UITGEDROOGD?

SEB LEESON LEGAL GROUP