Wij hebben ooit een artikel gepubliceerd met de titel OSCILLEREND TOERISME waarin wij de jaarlijks terugkerende laag- en hoogseizoenen schetsen. De zomer, en in het bijzonder de maanden juli, augustus en september, valt onder de rubriek hoogseizoen. Ook de openbare tram- en busmaatschappij TITSA gaat mee in deze trend en verhoogt het aanbod van transportmogelijkheden.
De zomercampagne draagt de naam Al agua en guagua con TITSA, in het Nederlands vrij vertaald: ‘Met de bus naar het strand’.

Er worden 40 buslijnen bij betrokken die je naar gekende en populaire kustgebieden op Tenerife moet brengen. Vooral in het weekend gaat de plaatselijke bevolking afkoeling zoeken aan de waterlijn en daarbij wordt de mogelijkheid aangeboden om het goedkope openbaar vervoer te gebruiken. Dit comfortabel en veilig alternatief om zich te verplaatsen draagt ook een steentje bij aan de overlast die mobiliteit met zich meebrengt.

Vooral tijdens het zomerseizoen neemt het aantal bezoekers, die zich naar toeristische centra en de nabijgelegen kustlocaties begeven, gevoelig toe en samen met de goedkope abonnementen als Abono Joven of Residente Canario is de beslissing snel genomen om het openbaar vervoer te gebruiken.

Alle lijnen beschrijven zal ons artikel lang en onoverzichtelijk maken. Toch proberen wij een summier overzicht te geven.
Buslijn 546, Realejo Alto naar Playa del Socorro in het noorden van het eiland.
Buslijn 910, Santa Cruz de Tenerife naar Playa Las Teresitas, vanaf 05.10 uur (om de 10 minuten) tot 23.25 uur.
Buslijn 946 verhoogt het aantal zitplaatsen gedurende het zomerseizoen op het traject van Santa Cruz over San Andrés en Taganana naar Almáciga.
Buslijn 050, die La Laguna verbindt met Bajamar van 05.20 tot 00.00 uur en vanuit Punta del Hidalgo van 06.00 tot 00.40 uur.
Buslijn 224, naar het natuurlijke zeezwembad van Jover-Barranquera.

Om zich te verplaatsen naar de kustgebieden in het noordoosten van het eiland zijn er de buslijnen 120, 122, 123, 124, 131, 138, 139, die het knooppunt van Santa Cruz de Tenerife verbinden met Playa La Nea en Radazul, Caletillas, Candelaria en Puertito de Güimar gedurende de dag. In het bijzonder zal de buslijn 122 (Santa Cruz-Las Caletillas-Candelaria -Polígono Industrial de Güimar) en de 138 (Santa Cruz-Tabaiba Baja-Radazul) worden uitgebreid, vooral in de namiddag.

Wil je naar de hoofdstad vanuit het busstation van Adeje en terug, dan maken de buslijnen 110 (rechtstreeks) en 111 de verbinding om het half uur.
Titsa’s zuidelijk netwerk omschrijft de verbindingen van en naar de belangrijkste kust- en toeristische enclaves zoals Las Galletas, Playa San Juan, Alcalá, Playa Santiago en Los Gigantes, en daarvoor gebruik je de lijnen 325, 461, 462, 473, 477, 493 en 494.
De noordelijke kustgebieden van het eiland worden verbonden door de routes 102 en 103 (Santa Cruz de Tenerife-Puerto de la Cruz) en 107 (Santa Cruz de Tenerife-Buenavista) die langs de TF-5-snelweg lopen.

Ook Puerto de la Cruz zal met verschillende punten in het gebied verbonden zijn dankzij de lijnen 345, 352, 353, 354, 354, 362 en 363, die Puerto de la Cruz verbinden met populaire badplaatsen als Charco La Laja, in San Juan, of El Caletón, in Garachico.
Bovendien neem je in Buenavista de buslijn 369 om te ontsnappen aan de beperkende maatregelen die door de bestuurlijke overheid werden ingesteld om zich met eigen vervoer over de TF-445 naar Punta de Teno te begeven. Dit staat beschreven in ons artikel ENKEL MET DE BUS NAAR PUNTA DE TENO. En om in Buenavista te geraken neem je buslijn 363 vanaf Icod of Puerto de la Cruz

Wenst u meer informatie omtrent de dienstregeling van het openbaar vervoer, raadpleeg dan de website van TITSA of bel naar de informatielijn 922.531.300.