donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogZOMERREGELING BUSSEN
spot_img

ZOMERREGELING BUSSEN

Wij hebben ooit een artikel gepubliceerd met de titel OSCILLEREND TOERISME waarin wij de jaarlijks terugkerende laag- en hoogseizoenen schetsen. De zomer, en in het bijzonder de maanden juli, augustus en september, valt onder de rubriek hoogseizoen. Ook de openbare tram- en busmaatschappij TITSA gaat mee in deze trend en verhoogt het aanbod van transportmogelijkheden.
De zomercampagne draagt de naam Al agua en guagua con TITSA, in het Nederlands vrij vertaald: ‘Met de bus naar het strand’.

Er worden 40 buslijnen bij betrokken die je naar gekende en populaire kustgebieden op Tenerife moet brengen. Vooral in het weekend gaat de plaatselijke bevolking afkoeling zoeken aan de waterlijn en daarbij wordt de mogelijkheid aangeboden om het goedkope openbaar vervoer te gebruiken. Dit comfortabel en veilig alternatief om zich te verplaatsen draagt ook een steentje bij aan de overlast die mobiliteit met zich meebrengt.

Vooral tijdens het zomerseizoen neemt het aantal bezoekers, die zich naar toeristische centra en de nabijgelegen kustlocaties begeven, gevoelig toe en samen met de goedkope abonnementen als Abono Joven of Residente Canario is de beslissing snel genomen om het openbaar vervoer te gebruiken.

Alle lijnen beschrijven zal ons artikel lang en onoverzichtelijk maken. Toch proberen wij een summier overzicht te geven.
Buslijn 546, Realejo Alto naar Playa del Socorro in het noorden van het eiland.
Buslijn 910, Santa Cruz de Tenerife naar Playa Las Teresitas, vanaf 05.10 uur (om de 10 minuten) tot 23.25 uur.
Buslijn 946 verhoogt het aantal zitplaatsen gedurende het zomerseizoen op het traject van Santa Cruz over San Andrés en Taganana naar Almáciga.
Buslijn 050, die La Laguna verbindt met Bajamar van 05.20 tot 00.00 uur en vanuit Punta del Hidalgo van 06.00 tot 00.40 uur.
Buslijn 224, naar het natuurlijke zeezwembad van Jover-Barranquera.

Om zich te verplaatsen naar de kustgebieden in het noordoosten van het eiland zijn er de buslijnen 120, 122, 123, 124, 131, 138, 139, die het knooppunt van Santa Cruz de Tenerife verbinden met Playa La Nea en Radazul, Caletillas, Candelaria en Puertito de Güimar gedurende de dag. In het bijzonder zal de buslijn 122 (Santa Cruz-Las Caletillas-Candelaria -Polígono Industrial de Güimar) en de 138 (Santa Cruz-Tabaiba Baja-Radazul) worden uitgebreid, vooral in de namiddag.

Wil je naar de hoofdstad vanuit het busstation van Adeje en terug, dan maken de buslijnen 110 (rechtstreeks) en 111 de verbinding om het half uur.
Titsa’s zuidelijk netwerk omschrijft de verbindingen van en naar de belangrijkste kust- en toeristische enclaves zoals Las Galletas, Playa San Juan, Alcalá, Playa Santiago en Los Gigantes, en daarvoor gebruik je de lijnen 325, 461, 462, 473, 477, 493 en 494.
De noordelijke kustgebieden van het eiland worden verbonden door de routes 102 en 103 (Santa Cruz de Tenerife-Puerto de la Cruz) en 107 (Santa Cruz de Tenerife-Buenavista) die langs de TF-5-snelweg lopen.

Ook Puerto de la Cruz zal met verschillende punten in het gebied verbonden zijn dankzij de lijnen 345, 352, 353, 354, 354, 362 en 363, die Puerto de la Cruz verbinden met populaire badplaatsen als Charco La Laja, in San Juan, of El Caletón, in Garachico.
Bovendien neem je in Buenavista de buslijn 369 om te ontsnappen aan de beperkende maatregelen die door de bestuurlijke overheid werden ingesteld om zich met eigen vervoer over de TF-445 naar Punta de Teno te begeven. Dit staat beschreven in ons artikel ENKEL MET DE BUS NAAR PUNTA DE TENO. En om in Buenavista te geraken neem je buslijn 363 vanaf Icod of Puerto de la Cruz

Wenst u meer informatie omtrent de dienstregeling van het openbaar vervoer, raadpleeg dan de website van TITSA of bel naar de informatielijn 922.531.300.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

OPEN DICHT OPEN …

HUWEN OP TENERIFE

EEN SMAKELIJK TRIO

spot_img