zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsZOMERCARNAVAL IN PUERTO DE LA CRUZ
spot_img

ZOMERCARNAVAL IN PUERTO DE LA CRUZ

Het Zomercarnaval in Puerto de la Cruz is een evenement dat een week duurt en elk jaar in september plaatsvindt. Dit gebeuren is zeer populair bij de lokale bevolking en trekt jaarlijks ongeveer 15.000 bezoekers. Het Zomercarnaval van Puerto de la Cruz wordt niet alleen gekenmerkt door zijn kleurrijke kostuums, dansen en muziek, maar ook door de zomerse passie die het geheel een extra exotische dimensie geeft en alles nog meer uitstraling geeft.

Het Zomercarnaval van Puerto de la Cruz is een geweldig evenement om de Canarische cultuur en tradities te ervaren. Deze achtste editie is opgevat als een poging om het beste te laten zien van een van de meest onderscheidende evenementen van de regionale feestkalender en is ook het enige carnaval op Canarias waar er een carnavalskoning wordt gekozen.

Martiánez centraal

Dit jaar is er geen officiële voorstelling van bekende artiesten, zoals in 2021 het geval was met Marta Sánchez, die optrad tijdens het verkiezingsgala van de carnavalskoning. De Koning van het carnaval wordt gekozen op 8 september in het Complejo Turístico Martiánez om 21.30 uur, met optredens van onder andere Jorge González.

Het gemeentelijke complex van Costa Martiánez is de trots van Puerto de la Cruz en is een van de mooiste en leukste ontspanningslocaties op Tenerife. Het programma anno 2023 zet deze plaats centraal in het zomercarnaval met een perfecte ligging voor de festiviteiten.

Expo Carnaval

De kandidaten die strijden voor de scepter werden gisteren gepresenteerd tijdens het openingsgala met optredens van de carnavalsgroepen en Alejandra Bello. De haven dient als startpunt van een feest dat niet stopt vóór zondag. Dan komt de apotheose met een optocht door de straten Avenida Familia Betancourt y Molina, Avenida Colón en Plaza Reyes Católicos in een choreografie die wordt gedirigeerd door artiest en choreograaf Wycho Torres.

Morgen vindt de opening van ExpoCarnaval 2023 plaats, een tentoonstelling waarin het reilen en zeilen van de carnavalsfeesten wordt geëxposeerd in het Martiánez Shopping Centre.

Float Party

Zoals gebruikelijk zullen tijdens deze week de verschillende carnavalsgroepen optreden in hotels in de wijk Martiánez om bij te dragen aan de zichtbaarheid van het festival voor de aanwezige toeristen.

Op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur kunnen de allerjongsten genieten van het Kinderzomercarnaval met opblaasbare waterkastelen en het schuimfeest op het Plaza Reyes Católicos. ‘s Avonds wordt in het zwembadcomplex, ontworpen door César Manrique, de Float Party gehouden. Kledij jaren van de jaren ’80 is beslissend, samen met de originaliteit van het mooiste vlot. De toegang is gratis maar de plaatsen zijn beperkt. 

Wintercarnaval

Deze achtste editie van het zomercarnaval wordt op zondag afgesloten met de DJ Carnival Summer Party, die samen met radio Marcha FM wordt georganiseerd om mensen te laten dansen en te genieten van een feest voor het hele gezin.

Na dit traditionele evenement begint Puerto de la Cruz uit te kijken naar de winter en in het bijzonder naar februari 2024, waarin het Internationale Carnaval worden georganiseerd. Puerto de la Cruz is een stad die zich identificeert als een toeristische stad waar mensen zich vermaken zonder complexen én de thuisbasis van een van de meest traditionele carnavals van de eilanden.

Het gedetailleerd programma kan HIER geraadpleegd worden. 

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img