dinsdag, juni 28, 2022
spot_img
HomeBlogWeetjesZOMBIEVOERTUIGEN OP CANARIAS

ZOMBIEVOERTUIGEN OP CANARIAS

Motorvoertuigen die rondrijden zonder verzekering of die op de openbare weg worden achtergelaten zonder afgemeld te zijn bij het directoraat-generaal Verkeer worden zombievoertuigen genoemd. Meestal zijn dit voertuigen die uit de verzekering zijn ontslagen en daardoor niet meer op de openbare weg mogen circuleren.
Binnen het Spaanse landsgebied is de Canarische archipel de autonome gemeenschap met het grootste aantal zombievoertuigen.

Dat staat in een verslag van de verzekeringsmaatschappij Línea Directa. Het percentage onverzekerde voertuigen op de Canarische Eilanden bedraagt 14,4%, terwijl het nationale gemiddelde 7,7% bedraagt.
Andere locaties met hogere percentages zijn de Balearen en Catalonië. Dat is te wijten aan het seizoensgebonden gebruik van gemotoriseerd verkeer in toeristische regio’s. Lijnrecht tegenover deze cijfers staan de provincies Aragon, La Rioja en Castilla y Leon. In Spanje rijden er meer dan 2,65 miljoen onverzekerde voertuigen rond – dit is 8% van het wagenpark – die jaarlijks bij 20.000 ongevallen zijn betrokken.

Zombies

Jaarlijks krijgen ruim 130 000 bestuurders een boete voor deze overtreding, meer dan twee keer zoveel als het aantal bestuurders dat een boete krijgt voor drugs- en alcoholgebruik achter het stuur. 
Línea Directa merkt op dat er bijna 34,51 miljoen voertuigen zijn ingeschreven in de bestanden van het DGT (Dirección General de Tráfico), terwijl er slechts 33,77 miljoen voertuigen zijn verzekerd.
Onder de zombievoertuigen zijn er zowel personenauto’s, vrachtwagens en bestelwagens, motorfietsen, tractoren, aanhangwagens en zwaar rollend materieel zoals kranen en bulldozers.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HOPELOOS VERLIEFD

VLIEGEN NAAR TENERIFE

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

COLUMN KIM

BORGEN BRENGEN ZORGEN

KALK EN STEEN METSELT WEL

TIJD HEEFT VLEUGELS

- Reclame -spot_img

WEETJES

VERHUREN

DRIE KEER SPEKTAKEL

POËZIE EN PROZA