zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsZEVEN ECOLOGISCHE HOTELS
spot_img

ZEVEN ECOLOGISCHE HOTELS

In het kader van milieubewuste veranderingen in de hotelsector, die als drijvende kracht in de energietransformatie in het kader van de klimaatverandering wordt geplaatst, werden er zeven hotels op de Canarische Eilanden bewierookt voor de inspanningen die werden geleverd inzake hun eigen energiebevoorrading.

Op de prijsuitreiking, die plaats vond in Santa Cruz (TF), werd de integratie van fotovoltaïsche energie in de hotelsector op de Canarische Eilanden in het licht gehouden. De huldiging werd georganiseerd door de Spaanse Unie voor Fotovoltaïsche Energie (UNEF), de belangrijkste vereniging voor zonne-energie in Spanje, en werd gesteund door het Canarische Ministerie van Ecologische Transitie.

Decarbonisatie 

In totaal ontvingen zeven logiesverstrekkende etablissementen uit beide Canarische provincies prijzen voor het opwekken van eigen energievoorziening. De wedstrijd heeft tot doel om zichtbaarheid te geven aan de hotelsector als de drijvende kracht achter de energietransformatie in het kader van de klimaatverandering op de archipel.

Het evenement is een erkenning voor de hotelsector, die net als andere sectoren de activiteiten op het gebied van energieverbruik transformeert en een reuzenstap zet in de richting van decarbonisatie. Toeristen zijn steeds meer op zoek zijn naar duurzaam toerisme, ook binnen de hotelsector, die als ecologische uitstalraam moet dienen, dixit de hoteluitbaters.

Bekroonde hotels 

Deze eerste editie voor fotovoltaïsche integratie in de hotelsector van de Canarische Eilanden werd gehouden in Hotel Mencey in Santa Cruz. 
In de categorie ‘hotelketen’ werden twee prijzen uitgereikt aan het hotel met het hoogste percentage eigenverbruik in elke provincie. In de provincie Las Palmas de Gran Canaria won het Gloria Ízaro Club Hotel (4 sterren) op Lanzarote met een installatie van 100 kW van Iberdrola. De winnende vestiging in de provincie Santa Cruz de Tenerife was Hotel GF Fañabé (4 sterren) op Tenerife, met een installatie van 110 kW, uitgevoerd door Médano ingenieros. 

In de categorie onafhankelijke hotels ging de prijs naar Parque del Sol Apartments op Tenerife, dat met een installatie van 300 kW (geleverd door Archipiélago Solar) bijna 90% van zijn eigen elektriciteit opwekt. 

De runner-up-prijzen werden toegekend aan de vestiging Hotel Iberostar Las Dalias (4 *) en Landmar Hotel Playa La Arena (4 *), beide in Tenerife, en aan de onafhankelijke hotels Hotel Gran Rey (3 *), gelegen in La Gomera, en Hotel & Suite Tigaiga Tenerife (4 *). 

Duurzaamheid

De opwekking van eigen elektriciteit door gebruik te maken van fotovoltaïsche panelen helpt om het Canarische elektriciteitsnet koolstofvrij te maken. Daarbij wordt ook de energierekening verlaagd, het concurrentievermogen vergroot en er wordt een boost gegeven aan hun duurzaamheidsstrategie. 

De president van Familia Torres, Miguel A. Torres, die bekend staat om zijn grote inzet voor duurzaamheid en de strijd tegen klimaatverandering, accentueerde gedurende zijn betoog dat de Canarische Eilanden de kans krijgen om de grootste groene bestemming in Europa te worden. Hij moedigde de hotelsector aan om de inspanningen te intensiveren inzake het opwekken van eigen energie en dit te gebruiken als propaganda bij publicitaire boodschappen.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

GELUK OP EEN EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

MOJO EN GOFIO

spot_img