dinsdag, mei 21, 2024
HomeBlogNieuwsZES NIEUWE ONTWIKKELINGEN
spot_img

ZES NIEUWE ONTWIKKELINGEN

Vicepremier en Minister voor Innovatie, Enrique Arriaga, deelt mee dat de overheid werk heeft gemaakt van de financiering van projecten op zowel wetenschappelijk gebied als op vlak van technologische ontwikkeling en innovatie. Deze projecten zullen bijdragen aan de bevordering en aan de ontwikkeling van hoogwaardige wetenschappelijke en technologische kennis.

De eilandregering, Cabildo de Tenerife, heeft via het Instituut voor Technologie en Hernieuwbare Energie (ITER), Europese financiering verkregen voor zes van de negen projecten die werden ingediend na de oproep van de regering om projecten in te dienen in het kader van het plan voor herstel, transformatie en veerkracht. 
De zes projecten krijgen samen 617.700 euro ter bevordering van wetenschappelijk en technisch onderzoek, die uit de Europese Next Generation-fondsen komen. ITER, het Instituto Tecnológico Energías Renvables – zal als partner deelnemen aan de zes goedgekeurde projecten. 

Olidron

Het Olidron-project ontwikkelt een uiterst nauwkeurig, goedkoop en realtime monitoringsysteem voor het observeren van olijfbomen en -gewassen met behulp van drones. Dit systeem laat zien of de geanalyseerde olijfplanten zijn aangetast door de Xylella Fastidiosa-bacterie of de Verticillium Wilt-schimmel, de mate van de ontwikkeling van de ziekte en de precieze locatie ervan.

Twin-Dam

Het Twin-Dam-project voorziet in onderzoek om op een goedkope manier damstructuren te onderzoeken. Via technologische snufjes moeten waterdammen worden onderzocht op hun structuur, om ten gepaste tijde onderhoud en/of herstellingswerken te kunnen uitvoeren. Waterdammen ondergaan zware krachten en door de damstructuur tijdig te diagnotiseren kan een optimale werking over een langere tijd worden verzekerd.

Aero-Twin

Aero-Twin richt zich op de ontwikkeling van een innovatief geïntegreerd bewakingssysteem voor windturbines. Snel defecten aan windturbines opsporen door optimale diagnoses te voeren, zal zorgen voor het tijdig en snel herstellen van defecten en gebreken waardoor kosten kunnen worden bespaard.

Leakwit

Het hoofddoel van het Leakwit-project is de ontwikkeling van een systeem dat gaslekken in hydrogeneratoren, die nodig zijn bij het vullen en het opslaan van waterstof, in real time opspoort en beheert.

Perseus

Perseus zal een platform ontwikkelen om de verontreiniging van de oceaan te monitoren. Deze installatie zal werken op 100% zonne-energie. Er zullen verschillende sensoren en algoritmen op basis van kunstmatige intelligentie worden ingesteld om de exacte locatie van verontreinigende stoffen te bepalen en de ontwikkeling ervan te voorspellen.

Aloecan

Aloecan maakt deel uit van de onderzoekslijn inzake de traceerbaarheid van landbouw- en voedingsmiddelen die de milieusector van ITER de afgelopen vijf jaar heeft ontwikkeld. Doel van het initiatief is het gebruik van bepaalde organische verbindingen in aloëplanten te evalueren, als vingerafdrukken van deze op de Canarische Eilanden geteelde plant en haar bijproducten. Op die manier kan niet alleen de oorsprong van de producten, maar ook de aard van het landbouwmilieu worden gecertificeerd.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img