vrijdag, februari 23, 2024
HomeBlogNieuwsZES FANTASTISCHE WANDELINGEN
spot_img

ZES FANTASTISCHE WANDELINGEN

Wandelen is gezond, dat hebben we reeds meermaals beschreven, maar wandelen in de bergen biedt dat ietsje meer, voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Laat me je meenemen naar senderos – wandelpaden – die een betoverende herinnering nalaten en waar elke wandelaar zich dichter dan ooit gebonden voelt aan Tenerife. Zes fantastische wandelingen waarin Tenerife zijn wijsheid deelt met degenen die de moed hebben om te luisteren.

Het eiland Tenerife heeft een ruime keuze aan routes met een verscheidenheid aan geologische kenmerken, van vulkanische gebieden tot een wondermooie wereld van flora en fauna. De wandelroutes hebben verschillende moeilijkheidsgraden en lengtes. Eén ding hebben ze echter allemaal gemeen: de schoonheid van de landschappen zal u lang bijblijven.
De titel van elke wandeling is gelinkt met de desbetreffende WIKILOC-pagina.

1. VAN CRUZ DEL CARMEN NAAR PUNTA DEL HIDALGO
Afstand: 10,4 km – Duur: 4 uur

De eerste van de zes fantastische wandelingen is een van de mooiste wandelpaden op Tenerife die begint in Cruz del Carmen en eindigt in Punta del Hidalgo, die langs Monteverde loopt en de pittoreske dorpen Las Carboneras en Chinamada doorkruist. Dit pad is ongeveer 10 kilometer lang, kan in ongeveer 4 uur worden afgelegd en heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Voor de afdaling is het aangeraden om comfortabel schoeisel te dragen dat geschikt is om te wandelen op zanderig en rotsachtig terrein. Langs de route kun je mooie foto’s maken van landschappen, waaronder de indrukwekkende kliffen die baden in de Atlantische Oceaan.

2. DE ROUTE VILAFLOR – MAANLANDSCHAP – VILAFLOR
Afstand: 12,9 km – Duur: 4-5 uur

In het zuiden van het eiland Tenerife vinden we het Paisaje Lunar – het populaire maanlandschap – dat kan worden bereikt vanuit Vilaflor de Chasna, hoewel er ook een alternatief is en waar gestart kan worden in Granadilla de Abona of bij de Parador de las Cañadas del Teide.

De wandeling die begint en eindigt in Vilaflor, geeft de mogelijkheid om te genieten van de flora van het Parque Natural de la Corona Forestal del Teide. Zodra je het dorp Vilaflor de Chasna verlaat, vind je de Camino del Atajo, die deel uitmaakt van de oude Camino Real de Chasna.
Terwijl we omhooggaan en door de dennenbossen lopen, kunnen we vanuit de hoogte het prachtige dorp zien liggen, met zicht op de oceaan op de achtergrond. Uiteindelijk komen we tijdens de afdaling het maanlandschap tegen, wat dit pad tot een uitzonderlijke wandelroute van Tenerife maakt. We keren terug naar Vilaflor langs dezelfde weg.

3. DE ROUTE AFUR – TAGANANA – AFUR
Afstand: 14,3 km – Duur: 7 uur

Deze route maakt een lus en begint bij Las Casas de Afur met een afdaling door het ravijn, en dan vervolgt langs Playa Tamadite – een van de vele wilde stranden van Tenerife – nabij Taganana gaat en eindigt in Afur.

De naam Afur komt van een Guanche-woord dat oven of kolenbunker betekent. De route die in dit gebied begint, met een afstand van ongeveer 14 kilometer, wordt aanbevolen aan alle wandelliefhebbers. Deze route gaat door het hart van het Anagamassief. De wandelroute Afur-Taganana-Afur route weerspiegelt duidelijk de schoonheid van het eiland in al haar vormen.

4. SIETE CAÑADAS
Afstand: 16,6 km – Duur: 4-5 uur

Deze wandelroute begint bij het bezoekerscentrum van Portillo en eindigt bij het bezoekerscentrum van Cañada Blanca. De sendero onderscheidt zich door de oude Camino de Chasna, die vroeger werd gebruikt om Tenerife te kruisen van noord naar zuid. 
De route volgt een pad langs de wand van de Caldera de Las Cañadas, waarbij je geologische wonderen ontdekt zoals de stroken zwarte basaltlava en de inheemse soorten van de Teide-flora, zoals de rode tajinaste, die zo kenmerkend is voor het gebied. 

5. BOSQUE DE LOS ENIGMAS
Afstand: 5 km – Duur: 4 uur

Deze wandelroute loopt door het hart van het Anaga Rural Parque dat in 2015 is uitgeroepen tot Biosfeerreservaat. Het is zonder twijfel een van de mooiste wandelroutes op Tenerife.

De route Bosque de los Enigmas is een eenvoudige wandeling die aanbevolen wordt voor het hele gezin. Deze route kan worden gestart bij de Mirador de Zapata en loopt door spectaculaire laurierbossen, heeft een afstand van ongeveer 5 kilometer, is zeer goed aangegeven en bevat weinig hoogteverschillen. Warme kleren meenemen is belangrijk, want het gebied is vrij vochtig en kil. 

6. MASCA RAVIJN
Afstand: 5 km – Duur: 3 uur 

De laatste van de zes fantastische wandelingen is deze die in het Tenomassief ligt en bekend staat om zijn spectaculaire geologie, die bestaat uit basaltlava. De wandelroute, die in de Barranco de Masca ligt, wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire wandelroutes op Tenerife door een van de meest bezochte natuurgebieden van het eiland. 

De route eindigt bij een klein strandje, waar je een boot kunt nemen naar de haven van Los Gigantes. Wie te voet wil terugkeren, moet weten dat de terugtocht een uurtje langer duurt dan de afdaling en totaal 7 uren duurt.

Om het Masca ravijn te bezoeken moet je er rekening mee houden dat de toegang beperkt is. Er moet gereserveerd worden en bij aankomst moet je je aanmelden in het bezoekerscentrum waar de reservering wordt gevalideerd. Daar wordt ook nagegaan of je het juiste schoeisel en de juiste kleding hebt aangetrokken. 

De zes fantastische wandelingen in de bergen op Tenerife zijn niet alleen fysieke reizen, maar spirituele pelgrimstochten, waar elke stap een verhaal vertelt en elke ademhaling een ode is aan de tijdloze schoonheid van dit betoverende eiland.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VIJGEN OP HET MENU

VERHUREN

WEBCAM PUERTO COLÓN

spot_img