donderdag, juni 24, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsZANDTAPIJTEN IN LA LAGUNA

ZANDTAPIJTEN IN LA LAGUNA

De kunst van het zandstrooien ter gelegenheid van de feesten van Corpus Christi in La Orotava brengt dit jaar hulde aan de helden van de coronapandemie. Een deeltje (gele pijl) van het grote zandtapijt dat op het gemeenteplein voor het stadhuis wordt uitgestrooid komt in het atrium van de kathedraal. Dit is een verademing voor de inwoners van La Orotava, na een editie zonder zandtapijt in 2020 vanwege de COVID-restricties.

Een jaar na de opschorting van de festiviteiten rond Corpus Christi en San Isidro in La Orotava als gevolg van de COVID-19-pandemie, wordt op het plein voor het stadhuis opnieuw een tapijt van gekleurde aarde van Las Cañadas del Teide uitgestrooid, ter ere van het Heilig Sacrament. Ondanks het feit dat de coronapandemie door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nog steeds is geactiveerd.

De zand- en bloementapijten die de straten sieren, kunnen voor het tweede achtereenvolgende jaar, als gevolg van de pandemie, de straten van La Orotava niet sieren en ook de processie zal op donderdag 10 juni 2021 niet door de kunstwerken lopen. Het wordt een alternatieve processie op de dag van de Infraoctava de Corpus Christi.

Het grote wandtapijt van het Stadhuisplein, gemaakt door het team van alfombristas onder leiding van Domingo González Expósito, brengt dit jaar hulde brengt aan eerstelijns gezondheidswerkers en dito vrijwilligers.
Sinds het eerste tapijt werd gestrooid in februari 1905 door Guzman Codesido Varela en Agustin Monteverde en Lugo, zijn er tot op vandaag honderdzestien tapijten gemaakt.

Wie meer wil weten over de zand- en bloementapijten in La Orotava kan dat HIER lezen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

UNIEKE ZANDSTRANDEN

TV-KIJKEN OP TENERIFE

BEDREIGDE VISSOORTEN