donderdag, april 18, 2024
HomeBlogNieuwsZANDTAPIJTEN GEDEELTELIJK VERWOEST
spot_img

ZANDTAPIJTEN GEDEELTELIJK VERWOEST

Niet alles op Tenerife is rozengeur en zonneschijn, dat ondervonden de alfombristas die reeds weken bezig zijn met het uitstrooien van gekleurd zand om het zandtapijt ter ere van Corpus Christi te realiseren. De hevige regenval die werd veroorzaakt door het voorbijtrekken van een tropische depressie eerder deze week beschadigde tweederde van de zijpanelen van het imposante Corpus Christi-tapijt.

Het hemelwater tastte de buitenste delen van het grote zandtapijt aan die onvoldoende werden beschermd tegen de ongure weersomstandigheden. De zandstrooiers zijn geshockeerd, maar werken dapper door om het kunstwerk te herstellen en op tijd klaar te hebben voor de festiviteiten die doorgaan op donderdag 15 juni 2023.

Tijd ontbreekt

Het blijkt een hele moeilijk klus te worden. De beschadigde delen – links staat de afbeelding van San Isidro Labrador en rechts deze van María Auxiliadora (Maria Hulp der Christenen) – moeten worden herstrooid op basis van de grondtekening die onder het doorregende zand werd aangebracht. Er is echter één majeur probleem: er is daarvoor geen tijd meer. 

Deadline

Reeds 45 dagen wordt er gestrooid en om het kunstwerk te beschermen worden er tenten geplaatst over de diverse delen. Als de feestdag nadert worden de tenten systematisch verwijderd. Het is een logistiek proces dat maandag laatstleden startte na het akkoord van de tapijtmakers die het centrum, de grote driehoek, hebben aangelegd. De tenten moesten worden verwijderd om de resterende onafgewerkte delen te kunnen strooien. De ruimtes tussen het centrale deel en de zijtapijten waren behoorlijk groot en moesten tegen de deadline afgewerkt worden.

Nonstop

Het wegnemen van de tenten was het gevolg van een logistieke beslissing. Jammer genoeg viel de regen zo hard dat elke ternauwernood gelegde bescherming het zandtapijt meer en meer beschadigde.
De directeur van het evenement, Domingo González Expósito, ging door een dal, maar het voorval gaf hem en zijn team ook moed. Onder zijn leiding stopten de tapijtmakers van de Artearena-groep gisteren geen seconde, hoewel ze hun teleurstelling niet konden verbergen. Ze legden zich neer bij het feit dat ze niets meer konden doen aan de zijkanten, omdat het werk van 45 dagen niet in twee dagen kan worden uitgevoerd. Ze concentreerden zich op het resterende gedeelte zoals was gepland.

Noodoplossing

Omdat het plaatsen van één tent over de gehele oppervlakte niet haalbaar was werden er, zoals elk jaar, verschillende kleinere overspanningen geplaatst. Door dit voorval wordt nu onderzocht hoe het zandtapijten in de komende jaren kunnen beschermd worden tegen nefaste meteorologische omstandigheden.
Om het zandtapijt geheel te kunnen tonen aan de duizenden toeschouwers die straks naar de Corpus Christi-feesten zullen komen en om de situatie op te (deels) lossen, zullen grote panelen worden geplaatst met afbeeldingen op de delen van het zandtapijt die door het hemelwater werden verwoest.

Wie meer wil weten over het gebruikte zand, de voorbereiding en de aanleg van het zandtapijt, kan de informatie lezen in ons artikel ZANDTAPIJT IN LA OROTAVA.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

TENERIFE VOOR KINDEREN

VLUCHT NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

STRAND ZONDER ZAND

WEBCAM PLAYA DE SANTIAGO

ILLUSTERE BEZOEKERS

spot_img