zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsZANDTAPIJT 2021 IETWAT ANDERS
spot_img

ZANDTAPIJT 2021 IETWAT ANDERS

Het zandtapijt dat wordt aangelegd ter gelegenheid van de Corpus Christi-feesten in La Orotava keert terug naar de Plaza del Ayuntamiento, na de gedwongen pauze in 2020 die werd afgekondigd door de coronapandemie.
Het zandtapijt dat dit jaar het plein voor het gemeentehuis zal sieren wordt aangepast en zal er ietwat anders uitzien. Een deeltje van het zandtapijt wordt uitgespaard en zal te bewonderen zijn in de kerk La Concepción.
De cirkel met de eerste door de christenen getekende vis (gele pijl op de foto) zal op een vaste basis worden gestrooid om het te kunnen verplaatsen naar de parochiekerk.

Doordat de processie het zandtapijt nabij het gemeentehuis niet kan bereiken, wordt er op deze manier vastgehouden aan de traditie om het zandtapijt, symbolisch te betreden. Op deze manier keert het zandtapijt van Corpus Christi in 2021 als toeristische attractie terug naar de Plaza del Ayuntamiento, na de gedwongen pauze in 2020 door de gevolgen van de coronapandemie.

Op de vooravond zal het minizandtapijtje met speciale zorg naar de parochiekerk worden verplaatst en wordt neergelegd op dezelfde plaats gelegd als waar vorig jaar het bloementapijt werd neergelegd. Men weet nog niet hoe de lege plaats in het grote zandtapijt zal worden opgevuld.

Een andere nieuwigheid is dat de oppervlakte van het grote zandtapijt dit jaar is teruggebracht van 945 naar 775 vierkante meter. De drie wandtapijten worden in dezelfde centrale ruimte geplaatst, aangezien er dit jaar slechts één centrale tent is voorzien.

Vorige week zijn de eerste grondmarkeringen aangebracht, omdat die nodig waren voordat de feesttent werd geplaatst, maar de regen van de afgelopen dagen heeft enkele markeringen uitgewist en deze moeten nu opnieuw gezet worden. Er wordt deze week verder gewerkt aan de ontwerptekeningen vermoedelijk volgende week starten de zandleggers met het tapijt.

Wie meer wil weten over de zand- en bloementapijten in La Orotava kan dat HIER lezen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

  1. Wij komen begin juni 2021 vanuit België naar Tenerife.
    Kan iemand me zeggen vanaf welke datum je als toerist de zandtapijten in La Oratava kan bezichtigen ?
    En tot wanneer.

    Alvast bedankt voor een berichtje terug.

    Edith

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VISSERSDORPJE OP TENERIFE

NIEUWE FIETSROUTE

VISAREND BESCHERMD

spot_img