dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsWORDT CANARIAS EEN IMMIGRATIE-ENCLAVE?
spot_img

WORDT CANARIAS EEN IMMIGRATIE-ENCLAVE?

De Canarische overheid heeft tot nog toe alles gedaan om bootvluchtelingen uit West-Afrika op te vangen en humaan te behandelen. Ondertussen werd de hulp ingeroepen van de Spaanse overheid om de vluchtelingenstroom een halt toe te roepen. Duizenden immigranten opvangen en onderhouden, terwijl de archipel schreeuwt om economische hulp, is onhoudbaar geworden.

Er is absolute verontwaardiging ontstaan nadat minister Fernando Grande-Marlaska suggereerde dat Madrid van plan is de gevangenismodellen van Lesbos en Lampedusa op de Canarische Eilanden te willen installeren, waarbij 7.000 opvangplaatsen moeten worden gecreëerd in gesloten kampen.

Het is nu duidelijk dat Spanje bereid is om een van zijn toeristische kroonjuwelen in te ruilen als oplossing voor de illegale immigratie.
De Canarische Eilanden veranderen in een enclave om illegale immigratie over zee te bestrijden is geen oplossing, zoals wordt aangetoond in andere gebieden van de Europese Unie zoals Lesbos (Griekenland) en Lampedusa (Italië).
De Canarische regering heeft haar onwrikbaar standpunt reeds overgemaakt aan de nationale regering. Njet is het antwoord over de ganse lijn. Dit is ongehoord!
De regering van Premier Sanchez beraadt zich nu over de besluiten die zij moet nemen over het negatief antwoord.

Minister José Luis Escrivá, hoofd van de afdeling Migratie, presenteerde gisteren het plan voor de Canarische Eilanden dat bestaat uit het opzetten van voorlopige kampen om ongeveer 7000 mensen op de eilanden te huisvesten.
De Canarische overheid weigert categoriek om 100% van de vluchtelingen die aankomen op de eilanden, op te vangen. Dit kunnen we niet aan, dit accepteren we niet, meer zelfs, we gaan in opstand tegen dit voorstel. Er zijn andere criteria voorhanden om de vluchtelingen te spreiden over Spanje en zelfs over Europa.

De Canarische archipel is een toevluchtsoord voor ontspanning en plezier, geen gevangenis voor vluchtelingen, dixit de Canarische overheid.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VLUCHT NAAR TENERIFE

MEER DAN 29.000 LEDEN

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

RECHTBANKEN

POPPENMUSEUM ARTLANDYA

spot_img