maandag, juli 15, 2024
HomeBlogNieuwsWORDEN ENGELSE TOERISTEN GEWEERD?
SEB LEESON LEGAL GROUP

WORDEN ENGELSE TOERISTEN GEWEERD?

Spanje had besloten om te wachten tot de Europese Unie zich zou buigen over de vraag hoe zij gezamenlijk het probleem zouden oplossen, alvorens een unilateraal besluit te nemen over het binnenkomen van mensen uit het Verenigd Koninkrijk, ondanks het feit dat tot 15 Europese landen eerder al actie hadden ondernomen.
België, Oostenrijk, Letland, Nederland, Italië, Oostenrijk, Ierland, Frankrijk, Bulgarije, Polen, Tsjechië, Finland, Denemarken, Hongarije en Zweden, zijn de landen die eerder al hadden besloten om vluchten en vaarroutes van en naar Groot-Brittannië op te schorten.

Spanje is een Europagezind land en werkt graag in één lijn met de Europese regelgeving. Vooral nu, omdat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie binnen een paar dagen verlaat. Het ligt gevoelig om unilateraal maatregelen op te leggen en daarom besloot Spanje wat later dan andere Europese landen alle vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk naar haar grondgebied te schrappen.

In een mededeling benadrukt de Spaanse president, Pedro Sánchez, dat het nodig was om te wachten op Brussel om te bepalen of er gecoördineerde maatregelen moesten worden genomen en zegt dat het besluit van Spanje in overleg met Portugal is genomen omdat de genomen maatregelen ook een versterking van de controles aan de grensovergang met Gibraltar met zich mee zal brengen.

Wat blijkt nu? De Canarische Eilanden ontvangen zonder schroom vluchten die zijn opgestegen in het Verenigd Koninkrijk. Dat kunnen we nergens lezen, maar op Flight Radar, de website waarop wereldwijd alle vluchten online kunnen worden gevolgd, zien we diverse vluchten die vanaf Londen (LGW), Liverpool (LPL), Londen (STN), Birmingham (BHX), Doncaster (DSA) en andere luchthavens zijn opgestegen, richting de Canarische Eilanden. We zien ook een vlucht van London (LHR) naar Madrid.
Meer zelfs, op de website van de luchthaven uitbater Aena is duidelijk te lezen (afbeelding onderaan): Desde el 22 de diciembre se suspenden los vuelos de entrada procedente del Reino Unido, salvo para ciudadanos nacionales o residentes en España. Vrij vertaald: Vanaf 22 december worden alle binnenkomende vluchten uit het Verenigd Koninkrijk opgeschort, behalve voor onderdanen of ingezetenen van Spanje.

Moeten we er dan van uitgaan dat op al deze vluchten enkel Spaanstalige mensen zitten? Of is er een regeltje dat de Engelstalige passagiers via een achterdeurtje laat opstappen?
Of misschien zijn het allemaal cargovluchten, of repatriëringsvluchten?  Of misschien hebben al deze passagiers een negatieve coronatest bij zich?
Dat kunnen we niet uitmaken uit de informatie waarover wij momenteel beschikken.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

KALK EN STEEN METSELT WEL

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

RIJKE GASTRONOMIE

GEMEENTEN EN GEHUCHTEN

LIGGENDE MAAN BOVEN CANARIAS

SEB LEESON LEGAL GROUP