dinsdag, augustus 16, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsWONINGPRIJZEN STIJGEN

WONINGPRIJZEN STIJGEN

De prijzen van woningen op de Canarische Eilanden stijgen met 3,35% in vergelijking met vorig jaar. Woningen op de Canarische Eilanden hadden in december 2021 een gemiddelde prijs van 1.746 euro per vierkante meter, een stijging van 0,76% ten opzichte van november. Op jaarbasis lieten Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria stijgingen optekenen van respectievelijk 2,40% en 2,15%. Dit volgens het jaarlijkse verkoopprijzenrapport van pisos.com.

Tweedehandswoningen op de Canarische Eilanden hadden een gemiddelde prijsstijging in december 2021 van 3,35% ten opzichte van december 2020, op vijf na de hoogste in Spanje en staan op de vierde plaats als de duurste autonome regio van het land, achter onder meer de Balearen (3.319 €/m²). Wat de tweedehands woningen in Spanje betreft, bedroeg de gemiddelde prijs in december 1.878 euro per vierkante meter. Dit cijfer vertegenwoordigt een stijging van 2,79% op jaarbasis. In vergelijking met het vorige kwartaal is dit een stijging van 1,51%. Op halfjaarlijkse basis bedroeg de stijging 1,82%. 

Het einde van elk jaar draagt telkens toe om de huisvesting in het centrum van de vastgoedactiviteit te plaatsen en de kracht ervan op de markt te consolideren. Uit de impuls waarmee de toekenning van hypotheken en de verkooptransacties in de afgelopen twaalf maanden hebben gereageerd, blijkt dat het woningsegment in volle expansie is. Volgens de woordvoerder van het vastgoedportaal is de belangstelling voor huisvesting in grote mate ingegeven door het veilige karakter van dit activum, ingegeven door het inflatiescenario dat momenteel geldt. Spaargeld verschuift naar huisvesting, en dat rendeert op lange termijn.

Het is zeer waarschijnlijk dat de huizenprijzen zullen blijven stijgen, in lijn met de inflatie, wat een belletje moet doen rinkelen bij potentiële kopers. Als de financiële middelen voorhanden zijn om een vastgoedstekje te kopen, is wachten geen optie. Bovendien komen er geen radicale veranderingen in het Europese monetaire beleid, zodat hypotheken goedkoop zullen blijven en de vaste rente steeds meer terrein zal winnen.

Mogán was de duurste gemeente op de Canarische Eilanden. De prijzen voor huisvesting zijn weliswaar gestegen in beide Canarische provincies: op Las Palmas de Gran Canaria was dit 1,35% en op Santa Cruz de Tenerife nauwelijks 0,08%. In vergelijking met vorig jaar was Santa Cruz de Tenerife (10,74%) de provincie met de grootste stijging in Spanje, terwijl Las Palmas (-2,01%) de zesde hoogste stijging van het land liet optekenen. Wat de prijzen betreft, stond Las Palmas (1.826 €/m²) op de negende plaats van duurste provincies in Spanje, en Santa Cruz de Tenerife (1.662 €/m²) op de tiende stek.

Puerto del Rosario (11,84%), op Las Palmas, was de duurste gemeente op de Canarische Eilanden in het laatste kwartaal. Op Tenerife is San Cristóbal de La Laguna (18,14%) de plaats waar de stijging het grootst was.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

ORKA MORGAN

WAT MET ONZE PLANEET