zondag, juli 21, 2024
HomeBlogWeetjesWONEN EN WERKEN OP TENERIFE
SEB LEESON LEGAL GROUP

WONEN EN WERKEN OP TENERIFE

Wonen en werken op Tenerife is anders dan wonen en werken in de Lage Landen en soms moet je keuzes maken in het leven. Deze keuzes zijn dan afhankelijk van de antwoorden op vragen die gerelateerd zijn met de stijl, de verwachtingen en de kwaliteit van het leven. Als wij daarbij Tenerife betrekken worden de keuzes aantrekkelijker, want zeg nou zelf, het klimaat op dat subtropisch eiland kikkert ons allemaal op. 

Er zijn mensen die denken dat ze miraculeus genezen van aandoeningen aan spieren, pezen en beenderen. Anderen vergeten hoe te leven met ademhalingsproblemen en een simpele griep weigert te ontsteken. Al de rest voelt zich gezond en wel door het klimaat en de vele uren zonneschijn.

Niet iedereen

Iedereen weet dat het goed leven is op de Canarische Archipel, met zijn allen trekken we ernaartoe om te genieten van de geneugten van het eiland. Er zijn mensen die er nooit genoeg van krijgen en die blijven er dan ook hangen. Minder jonge mensen hebben zich gemanifesteerd en voldoende bewezen in het arbeidscircuit en genieten van een welverdiend rustloon. Jongere mensen die zich op de arbeidsmarkt nog moeten bewijzen hebben geen andere keuze dan werk te zoeken en te zorgen voor centen in het loonzakje.

Spanjolen, en dus ook Canariërs staan erom bekend om minder lang te slapen en aldus langere dagen te maken dan de modale West-Europeaan. Logisch … hoe meer je naar het zuiden afzakt hoe beter (!) het weer en daar geniet je ook meer van. Je leeft meer buiten dan binnen, noorderlingen leven precies andersom. 
Wat Spanjaarden ook bekend maakt is dat hun productiviteit lager ligt dan het Europees gemiddelde; ze werken niet zo hard door de warmte en houden het ook niet zo lang vol. Ook door de warmte?

Wonen en werken op Tenerife zonder zorgen

Op de Canarische Eilanden wonen is aangenamer dan in andere Europese landen. Het eten is lekker en gevarieerd, de gezondheidszorg is niet perfect maar uitstekend genoeg georganiseerd om niet dood te gaan. En de wijze waarop de meeste Tenerfianen met elkaar omgaan is aangenamer en socialer dan in andere landen van Europa. 
Dat zijn een aantal criteria die je over de streep trekken om een zonnige keuze te maken.

Kom je naar hier om te wonen zonder zorgen, dan wordt dat bijzonder graag meegenomen. Komt men naar hier om te wonen en te werken, dan moeten we de medaille omkeren en deze van de andere kant bekijken. We keren terug naar een aantal keuzes die moeten gemaakt worden indien je gemagnetiseerd wordt door Tenerife. 

Ga je op zoek naar een job op je favoriete eiland of blijf je ‘doordokkeren’ in het bedrijf waar je momenteel aan de slag bent in de Lage Landen? De keuze die je maakt staat in functie van het werkaanbod, de verloning en de verwachtingen die je er zelf aan stelt. 
Als je werk vindt dan ga je er ook wonen en dit is de ultieme combinatie waarvoor je het doet. Dan heb je ook geluk dat je je niet moet aansluiten bij de ruim 20% werkzoekenden op het eiland. 

Siësta

Op deze manier kun je ook de siesta aan de lijve ondervinden. De traditionele rustpauze begint na het (na)middagmaal. Werkdruk en internationale commerce dwingen Spaanse bedrijfsleiders om de siestita af te schaffen omdat je geen handel kunt drijven met de rest van de wereld als je ligt te pitten. Nogal wiedes!
Daarnaast blijken de lokale handel en de traditionele economie zich daar niets van aan te trekken en blijft het genot van een rustpauze – die erg diep in de Spaanse cultuur is geworteld – voortduren. Ga maar eens om drie uur in de namiddag naar een kruideniers- of tabakszaak. Als je niet van een kale reis wilt terugkomen moet je naar het warenhuis. Daar slapen ze nooit overdag!

Lager loon, meer zon

Misschien kan ik dit artikel afsluiten met een alles betekenende zin: Spanje staat nummer 13 op een lijst van 30 landen wat de productiviteit betreft, maar staat op diezelfde lijst nummer een als het om sociologie gaat. Het sociale leven heeft absolute voorrang op … alles. 
Als je deze gegevens vastmaakt aan de job die je kunt of wilt uitvoeren, dan moet je wel tevreden zijn met een inkomen dat gemiddeld lager ligt dan de collega die zich in Noord- en Midden-Europa afpeigert. 
Een stukje van je loon op Tenerife gaat naar het goede klimaat en naar de 300 dagen zonneschijn per jaar die je krijgt op het eiland van je dromen.

Om in een dichte of verre toekomst te wonen en te werken op Tenerife moet je eerst verhuizen. Hoe je dat regelt kan HIER gelezen worden.

 

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

  1. Dag Marnic,

    © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur. Er is echter een uitzondering als je dit artikel wil uitprinten voor eigen gebruik. Selecteer de tekst en plak deze in een Word-document. Veel succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WAT MET ONZE PLANEET

WAT DOEN WE MORGEN…?

GRATIS NAAR TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP