maandag, juli 15, 2024
HomeBlogNieuwsWINKELCENTRUM OP PLAYA EL CAMISÓN
SEB LEESON LEGAL GROUP

WINKELCENTRUM OP PLAYA EL CAMISÓN

Winkelcentrum op Playa El Camisón, het Centro Comercial Arts in Arona is manifest illegaal, ondanks het vonnis dat werd geveld door Administratieve Rechtbank nr. 3 van Santa Cruz de Tenerife. Deze uitspraak was in het voordeel van Melisolfi Consulting en verklaarde de opschorting en verzegeling van de werken aan het winkelcentrum, evenals de boete opgelegd door de voormalige burgemeester van Arona, José Julián Mena, in 2021, nietig.

De voorgeschiedenis is lang en complex en werd reeds op 20 maart 2021 in een artikel beschreven.
Het meest recente vonnis verklaart de getroffen administratieve handelingen nietig en zet deze buiten werking. Daarbij wordt de procedure teruggebracht tot het moment waarop de procedurele fout werd ontdekt. De burgemeester van Arona, Fátima Lemes, bekijkt of de gemeente samen met de technische staf een mogelijk beroep aantekent.

Het vonnis

Het vonnis stelt dat het opschortingsbevel voor de lopende werkzaamheden en de sanctieprocedure werden uitgevaardigd zonder een technisch rapport waarin staat dat de werken zonder de vereiste vergunning werden uitgevoerd. De gemeente had zes maanden de tijd om deze rapporten in te dienen, maar deed dit niet.

In elk geval verwijzen de werken naar de verstedelijking, niet naar het gebouw zelf, dat illegaal werd verklaard omdat het de hoogte van anderhalve verdieping werd overschreden – het werden er uiteindelijk drie – en er werd openbaar terrein aan de zijkanten meegenomen in het bouwproject. Daardoor werd niet voldaan aan de voorwaarden van de bouwvergunning uit 2015.

Boete

De gemeente Arona legde in april 2021 een boete van 190.000 euro op aan Melisolfi Consulting S.L., de ontwikkelaar van het Arts-winkelcentrum, voor deze ernstige overtredingen. Het administratieve dossier van de gemeente werd op 9 april van dat jaar door burgemeester José Julián Mena afgesloten nadat de bezwaren van de ontwikkelaar Diego Cano waren afgewezen.

De vermeende onregelmatigheden bestonden uit een onrechtmatige overschrijding van de hoogte en van de oppervlakte van het winkelcentrum, dat was aangepast aan de voorwaarden van het Plan voor Modernisering, Verbetering en Verhoging van de Concurrentiekracht (PMM) van Los Cristianos. Dit trad echter nooit in werking omdat het door de Canarische regering werd ingetrokken.

Wachten

De laatste uitspraak verwijst naar het ontbreken van een technisch rapport over de illegaliteit van de verstedelijkingswerken, niet van het gebouw zelf.

Luis García, opnieuw schepen/wethouder van Stedenbouw in Arona, wordt in juli geconfronteerd met twee klachten wegens bestuurlijke onrechtmatigheid in de dossiers van het Arts-winkelcentrum en een voormalige autodealer in Guaza. Hij had de werken aan het Arts in 2017 stilgelegd vanwege onregelmatigheden in het oorspronkelijke bouwproject. Hij wacht nu op een rapport van een gerechtelijk deskundige om elke situatie in dat rapport op te helderen.

De bouwperikelen die Winkelcentrum op Playa El Camisón over zich heen krijgt zal ervoor zorgen dat dit Centro Commercial zal toegevoegd worden aan de lijst van ‘eeuwigdurende bouwconstructies’


Foto: Mírame Televisión 

  TERUG NAAR STARTSCHERM  


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WIE WAREN DE GUANCHEN?

CANARISCHE BANAANTJES

SEB LEESON LEGAL GROUP