vrijdag, januari 27, 2023
spot_img
HomeBlogWeetjesWINDMOLENS EN DE NIEUWE CRITERIA

WINDMOLENS EN DE NIEUWE CRITERIA

Naar aanleiding van een voorval in Arico, waarbij drie windmolens werden geplaatst ten zuiden van de snelweg TF-1, en dit tegen de eindbesluiten van het gemeentebestuur, worden nieuwe windmolenparken voortaan gereguleerd door de Canarische regering.
De overheid zal de criteria bepalen voor de realisatie ervan en de gunstige locaties vaststellen vooraleer er nieuwe windmolenparken op de Canarische Eilanden worden geplaatst.

De uitvoerende macht komt dit jaar nog over de brug met objectieve criteria en gunstige gebieden vooraf de installatie van nieuwe windmolenparken op de eilanden.

Verantwoordelijkheid

Voor het eerst zal bij de keuze van de vestigingsplaats van de nieuwe voorzieningen rekening worden gehouden met het standpunt van de lokale overheden. De bevoegde minister José Antonio Valbuena, heeft de Kamerleden eraan herinnerd dat de 19 windmolenparken die op de Canarische Eilanden onlangs werden geïnstalleerd of nog in opbouw zijn, beschikken over de Verklaring van Algemeen Belang die in de vorige legislatuur werd verleend en vrijgesteld waren van enige milieubeoordeling.

De huidige Canarische regering wil dat beleid achter zich laten en kiest voor een energieplanning waarbij ook rekening wordt gehouden met de mening van de bevolking via de gemeentebesturen en de eilandraden.

Inspraakprocedures

In dit opzicht zullen windmolen niet meer neergepoot worden op locaties waar enige milieubescherming van toepassing is, in beschermde gebieden en gebieden die onder Natura 2000 vallen. Er zal tevens een positief milieueffectenrapport worden vereist en er zal een inspraakprocedure worden opgenomen vooraleer de vergunning zal worden afgeleverd. 

Ten slotte zal het uitvoerend orgaan een cumulatieve effectenstudie uitvoeren naar de huidige concentratie van windmolenparken op de eilanden om overdaad of esthetische overlast te vermijden.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

VLIEGEN NAAR TENERIFE

GELUK OP EEN EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

OCEAANWATER WORDT WARMER

DOKTER OP TENERIFE