donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogWeetjesWINDMOLENPARK IN CANARISCHE WATEREN
spot_img

WINDMOLENPARK IN CANARISCHE WATEREN

De Canarische Eilanden doen een bod op het grootste drijvende windmolenpark van Spanje en hebben een gouden kans om definitief de weg naar de groene economie in te slaan en zich te positioneren aan de kop van de hernieuwbare energiebronnen in Spanje, meteen ook in de meest ambitieuze sector van Europa.

Iberdrola, een multinational actief in de elektriciteitssector, kondigt aan dat het plannen heeft om een eerste drijvende offshore-windmolenpark op industriële schaal in Spanje te installeren en overweegt de Canarische Eilanden aan te duiden als locatie met de meest ideale omstandigheden.

1 miljard euro

De Canarische Archipel concurreert echter met Galicië en Andalusië, die ook over optimale windomstandigheden beschikken. Dit is de kans om op Canarias een industrie met een hoge toegevoegde waarde op te starten die verband houdt met offshore-windenergie. De geplande investering bedraagt meer dan een 1 miljard euro en moet ruim 2.800 banen scheppen, op korte termijn kunnen er 1.000 tot 2.000 mensen aan het werk in een project dat gerealiseerd moet zijn tegen 2026.
Het project zou ook bijdragen tot de strijd tegen de klimaatverandering door de uitstoot van 202.500 ton CO2/jaar in de atmosfeer te voorkomen.

Economische behoeften

Het is duidelijk dat in de huidige context, waarin de coronapandemie de hele wereld treft en waar er een economische crisis op de loer ligt, dit soort investeringen een aureool van hoop schept. 
De Canarische archipel, waar het toerisme door het coronavirus helemaal was verdwenen, zou als uitgangspunt kunnen dienen voor dit ecologisch energieproject. Op de Canarische Eilanden zijn de windomstandigheden uniek en daarmee kan de hernieuwbare industrie een belangrijke bron worden van economische activiteit en een niche van werkgelegenheid, die naast de toeristische sector de economische behoeften kan aanvullen.

Ecologische verantwoord? Zeker, maar inwoners en vissersgemeenschappen zijn niet gelukkig met deze parken op de oceaan die voor hun neus worden neergezet. Dat kan u lezen in het artikel NIET AKKOORD MET WINDMOLENS OP ZEE.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

APP POLITIEHULP

DIVERSE WANDELINGEN

spot_img