zondag, april 11, 2021
Home Blog Nieuws WINDMOLENPARK IN CANARISCHE WATEREN

WINDMOLENPARK IN CANARISCHE WATEREN

De Canarische Eilanden doen een bod op het grootste drijvende windmolenpark van Spanje en hebben een gouden kans om de weg naar de groene economie in te slaan en zich te positioneren aan de kop van de hernieuwbare energiebronnen in Spanje en meteen ook in de meest ambitieuze sector van Europa.
Iberdrola, een multinational actief in de elektriciteitssector, kondigt aan dat het plannen heeft om een eerste drijvende offshore-windmolenpark op industriële schaal in Spanje te installeren en overweegt de Canarische Eilanden aan te duiden als locatie met de meest ideale omstandigheden.

De Canarische Archipel concurreert echter met Galicië en Andalusië, die ook over optimale windomstandigheden beschikken. Dit is de kans om op Canarias een industrie met een hoge toegevoegde waarde op te starten die verband houdt met offshore-windenergie. De geplande investering bedraagt meer dan een 1 miljard euro en moet ruim 2.800 banen scheppen, op korte termijn kunnen er 1.000 tot 2.000 mensen aan het werk in een project dat gerealiseerd moet zijn tegen 2026.
Het project zou ook bijdragen tot de strijd tegen de klimaatverandering door de uitstoot van 202.500 ton CO2/jaar in de atmosfeer te voorkomen.

Het is duidelijk dat in de huidige context, waarin de coronapandemie de hele wereld treft en waar er een economische crisis op de loer ligt, dit soort investeringen een aureool van hoop schept.
De Canarische Eilanden, waar het toerisme op nul staat vanwege de mobiliteitsbeperkingen ten gevolge van het COVID-19-virus, zouden als uitgangspunt kunnen dienen voor dit project van ecologische energie. De windomstandigheden zijn uniek en daarmee kan de hernieuwbare industrie een belangrijke bron worden van economische activiteit en een niche van werkgelegenheid, die naast de toeristische sector de economische behoeften zal aanvullen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

POPULAIR

- Reclame -

COLUMN GUY

OUD EN VOL VERLANGEN

CARRERA POR LA VIDA

SCHRIJF IK HET GOED?

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

KLEINE POTJES

KAMER NUMMER 100

- Reclame -

WEETJES

DE LAATSTE EXEMPLAREN

AUTO HUREN OP TENERIFE

TEN BEL – PUBLICATIE