dinsdag, december 6, 2022
spot_img
HomeBlogWeetjesWIJ HELPEN ARME GEZINNEN

WIJ HELPEN ARME GEZINNEN

Tenerife staat voor zonnig, onbekommerd, en ontspannen en genieten van alle mooie dingen die het eiland te bieden heeft. Dat is zowat de synthese van een resem antwoorden die je krijgt op de vraag ‘Waarvoor staat Tenerife?’. Maar niet voor iedereen schijnt de zon …!

Er zijn geen favela’s op Tenerife, maar wel gebieden waar gezinnen elke maand de eindjes aan elkaar moeten knopen. Ze liggen netjes verscholen en ver buiten de toeristische centra maar ze zijn er wel. In deze gebieden wonen mensen die met minder dan € 800 moeten instaan voor onderhoud, kost en inwoon van hun gezin. Van dat budget moet vaak nog het schoolgeld van de kinderen worden betaald en ook alle buitenschoolse activiteiten, als dat überhaupt nog kan.
Door de COVID-19-pandemie kwamen kwetsbare gezinnen nog meer in de armoede. Het brood op de plank wordt schaars en daarom schakelt de vrijwillige hulpverlening een tandje hoger.
Geloof me, de nood is hoog. Wij hebben de plicht om hulp te bieden op Tenerife waar wij steeds welkom zijn. Vandaar mijn oproep om deze actie te steunen.

Doel van de hulpverlening

Eén schoolvoorbeeld van een hulpgroepering is vzw Happy2Help die diverse projecten steunt op Tenerife. Dit is een erkende en geregistreerde vzw, met G-nummer, waarin een groep Britse, Canarische en Belgische vrienden zich samen inzetten, en waar vooral Stephi Tudge en Pat Roose zich belangeloos voor smijten.

Het doel is niet alleen om de armoede in kansarme gemeenschappen te verlichten, maar ook gezinnen te helpen die nu door de coronacrisis zijn getroffen en daardoor geen inkomen meer hebben.
En zoals iedere vereniging die aan welzijnswerk doet heeft de vzw fondsen nodig. Met deze fondsen gaan zij naar de supermarkt en lokale handelaars om zaken aan te kopen die de primaire behoeften van deze armen der maatschappij moet lenigen. 

Voedsel en drank is soms het eerste waarop minderbedeelden uitsparen en dat probeert de hulpgroep hen aan te bieden.
De nood is groot en vooral dringend, nu de coronacrisis wonden slaat in kwetsbare gezinnen met kinderen.

Hulporganisatie

Veel families hebben het krap. Veel ouders hebben slapeloze nachten en weten niet of er morgen eten op tafel komt. Een sociaal vangnet zoals wij dat in de Lage Landen kennen is op Tenerife quasi onbestaande. Toch is er een lichtpuntje voor deze hulporganisatie die hard werk levert; ze worden in hun taak geholpen door erkende privéorganisaties en door een aantal sponsors.

Momenteel helpt Happy to Help een 25-tal families die geen enkele vorm van inkomsten heeft. Bovendien komen er dagelijks meer families om hulp vragen en daarom zamelen zij fondsen in. Dat kunnen en mogen ze doen omdat ze een erkende vzw zijn, erkend door de overheid. Dat kun je nagaan aan de hand van het toegekende G-nummer.
Ze doen inkopen en krijgen voedingswaren toegestopt van sponsors. Van dit alles wordt er wekelijks één voedselpakket per familie samengesteld. De waarde van het weekpakket bedraagt +/- vijftig euro, afhankelijk van de grote van de familie. Een aantal vrijwilligers verdeelt daarna de voedselpakketten aan de families.

Happy 2 Help vraagt dringend uw hulp om de kansarme gezinnen op Tenerife te kunnen ondersteunen met de levensnoodzakelijke voedselpakketten.
Stort een weekbedrag (€ 50) aan Happy2Help – CIF: G38974762
Meer informatie vind je HIER.

Spaanse rekening
IBAN: ES28 00494441 6927 1001 5941 – SWIFT: BSCHESMM
PayPal-rekening
happy2helppaypal@gmail.com

Wil je meer doen, ga dan naar de facebookpagina Happy2Help of contacteer Stephanie Tudge of Pat Roose

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Happy2Help.png
Het bankcertificaat dat het rekeningnummer toewijst aan Asoc Comunidad Solidaria Tenerife Sur – Happy2Help

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

NIET TE VATTEN

IZAÑA DICHT BIJ HET HEELAL