maandag, juli 22, 2024
HomeBlogWIE ZIJN EIGEN TUINTJE WIEDT
SEB LEESON LEGAL GROUP

WIE ZIJN EIGEN TUINTJE WIEDT

Wie zijn eigen tuintje wiedt, ziet het onkruid van een ander niet.

Zelfreflectie is een moeilijke zaak.

Wie zich met zijn eigen zaken bezighoudt, stoort zich niet aan andermans fouten. Het lijkt heel simpel en toch is dit een van de moeilijkste dingen om toe te passen in je eigen leven.

Zet jezelf maar eens in het zonnetje op een terrasje op Tenerife daar waar veel Belgen of Nederlanders komen en luister eens naar de gesprekken die rondom je gevoerd worden. Vandaag zaten mijn man en ik op een alom bekend terrasje aan de Costa del Silencio. We waren aan het genieten van een overheerlijke barraquito sin licór, een typische Canarische koffie zonder likeur. Een overgroot deel van de gesprekken die rondom ons gevoerd werden, waren roddels, onwaarheden en kwaadsprekerij. Ik beweer niet dat ik mij daar nooit laat aan vangen, maar de laatste tijd probeer ik daar zo weinig mogelijk tegen te zondigen.

Niemand is perfect.

Het leven is een aaneenschakeling van gebeurtenissen, beslissingen en keuzes. En als we eerlijk zijn dan moeten we toegeven dat we daar eigenlijk onze handen al mee vol hebben. En toch kunnen we het niet laten om eens te kijken bij de buren, bij vrienden en bij familieleden. Om dan uiteindelijk te besluiten dat zij helemaal niet zo goed bezig zijn.

Het is zo gemakkelijk om de rekening van een ander te maken of kritiek te hebben op de keuze van iemand anders. Moeilijker is zelfreflectie en zelfkennis. Je hoort het iedereen gauw zeggen: “Niemand is perfect!” Maar o wee, als je een steek laat vallen. Dan zijn het net de mensen die deze leuze graag roepen die als eerste kritiek zullen leveren.

Ga trouwens voor jezelf maar eens na wat jou het hardste ergert bij een ander. Vaak zijn dit zaken die je eigenlijk zelf ook doet.

Vind je de buurman zijn gras te lang? Misschien vindt jouw buurman dat jouw auto veel te vuil is. Is de camarero op dat terrasje op de boulevard op Tenerife te langzaam? Waarschijnlijk vindt die Tinerfeño jouw rijstijl te agressief.

Als je zelf niet iedereen tevreden kan stellen, ga er dan ook niet vanuit dat iedereen jou altijd tevreden zal stellen want dat gaat ten nadele van een hoop frustraties en gesakker.

De dag dat je zelf geen fouten meer maakt en iedereen tevreden kan stellen, is de dag dat je commentaar mag leveren op het onkruid in de tuin van iemand anders.

Beter is genieten van het zonnetje en van de vogeltjes die fluiten terwijl je vanop het terrasje aan de Costa naar de mooie blauwe oceaan kijkt.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

ONBEKEND TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WEBCAM PLAZA DE CANDELARIA

LYRISCHE TEIDE

SEB LEESON LEGAL GROUP