vrijdag, juli 19, 2024
HomeBlogNieuwsWIE NIET HOREN WIL
SEB LEESON LEGAL GROUP

WIE NIET HOREN WIL

Wie niet horen wil, moet voelen, zegt een Nederlands spreekwoord. Dit is zeer toepasselijk op een inwoonster uit Santa Cruz die werd beboet met 2.250 euro voor het voederen van duiven op straat.

Wij hadden het eerder al over de nieuwe dierenwet die op 29 september 2023 van kracht werd en waarbij regels en verordeningen met betrekking tot het voederen van dieren in de open lucht wordt verboden. Deze regels zijn ingevoerd om verschillende redenen, waaronder het voorkomen van overlast, het beperken van de verspreiding van ziektes, het beschermen van de openbare hygiëne en het behoud van het stedelijk milieu.

Tot 3.000 euro boete

In Santa Cruz werd een buurtbewoonster gestraft met een geldboete van 2.250 euro voor het voederen van duiven op de openbare weg. Dit is een overtreding van een gemeentelijke verordening en is een ernstige administratieve overtreding die bestraft kan worden met boetes tot 3.000 euro.

Verordening

Het bedrag voor een eerste overtreding bedraagt normaal 1.500 euro, maar het verhoogt bij herhaaldelijke overtredingen van dezelfde aard binnen een jaar. Dit betreft een overtreding begaan door een buurtbewoonster die al eerder is beboet voor het voederen van duiven op straat en op openbare plaatsen. Vanuit de gemeente blijven deze praktijken bestreden en beboet worden, niet alleen omdat ze in strijd zijn met de gemeentelijke verordeningen, maar ook ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en het erfgoed aantasten met uitwerpselen.

Ratten en kakkerlakken

Het gemeentebestuur is resoluut en zal doorgaan met het beboeten van iedereen die duiven voedt, omdat deze praktijken leiden tot een ongecontroleerde groei van het aantal duiven die een groot aantal ziekten kunnen overbrengen en het architectonisch erfgoed en stedelijke meubilair beschadigen. Dit heeft dan directe economische en financiële gevolgen en kan oorzaak zijn van de aanwezigheid van ratten en kakkerlakken.

Inzet van valken

Het stadsbestuur vangt maandelijks tussen de 700 en 1.000 duiven via het plaagbestrijdingscontract en door middel van het plaatsen van kooien en netten. Daarnaast worden gecontroleerde vluchten uitgevoerd met een valk op strategische locaties zoals Plaza de España en het García Sanabria Park om de duiven een gevoel van onveiligheid te geven bij het nestelen en verblijven op deze plekken.

Dat alles kost een flinke duit en wie helpt aan het in standhouden van het duivenbestand door deze te voederen krijgt de rekening gepresenteerd. Wie niet horen wil, moet het voelen.

Pixabay © Photography

 TERUG NAAR STARTSCHERM   


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

MEER DAN 1 TENERIFE

WEBCAM EL SAUZAL

SEB LEESON LEGAL GROUP