zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogNieuwsWIE MOET TANKEN DOET DIT BEST SNEL
spot_img

WIE MOET TANKEN DOET DIT BEST SNEL

De brandstoffen op de Canarische Eilanden zijn sedert mensenheugenis goedkoop, of toch goedkoper dan op het Europese vasteland. En toen kwam de oorlog in Oost-Europa. Toen begon het allemaal. De inflatie daalde, de economie kromp en alle prijzen die aan olie en transport waren gekoppeld stegen tot ongeziene hoogten. De letterlijk en figuurlijke ‘veilige afstand’ tot de economische machten kon het tij niet keren en de Canariërs incasseerden ook de klappen die Europa te beurt vielen.

Om de bevolking bij te staan in harde tijden van hoge petroleumprijzen heeft de Spaanse regering een subsidie voorzien van 20 eurocent per liter brandstof bij het tanken aan de pomp. De subsidie liep eerst tot 30 juni en werd daarna verlegd tot einde 2022. Het totale hulppakket bedraagt 6 miljard euro aan directe steun en belastingverlagingen en 10 miljard aan kredieten voor bedrijven.

20 cent per liter

De brandstoffen werden voor alle bestuurders iets goedkoper. Elke liter brandstof werd gesubsidieerd met minimaal 20 cent. De regering beloofde 15 cent bij te dragen en de oliemaatschappijen deden er nog eens 5 cent bovenop. Sommige petroleummaatschappijen beloofden een nog grotere korting. 

Subsidie valt weg

Nu de petroleumprijzen sterk zijn gedaald en de prijzen terug afsteven op deze van begin 2022 schrapt de regering de subsidie op 1 januari 2023 en vervalt de korting van 20 cent per liter op alle brandstoffen.
De maatregel treft heel Spanje, aangezien het een besluit was van de nationale regering onder de leiding van premier Pedro Sánchez dat sinds 1 april 2022 werd toegepast.

Uitzonderingen

Niet alle kortingen vervallen. Op 1 januari 2023 zal de brandstofkorting enkel nog gelden voor het goederenvervoer over de weg, landbouwers, rederijen, vissers en scheepvaartmaatschappijen, die op het eind van elke maand wordt verrekend. Voor de landbouwers zal de korting van 20 cent per liter worden verleend via de terugbetaling van de bijzondere koolwaterstofbelasting.

De goedkoopste

In ieders belang. De korting geldt tot en met zaterdag 31 december 2022. Volgens gegevens van het ministerie van Ecologische Transitie en de Demografische Uitdaging ligt het goedkoopste tankstation in de provincie Las Palmas in de gemeente Agüimes, waar benzine wordt verkocht voor 0,998 euro per liter en diesel voor 1,198 euro per liter. Het goedkoopste tankstation in de provincie Santa Cruz de Tenerife bevindt zich in Adeje: een liter benzine kost 1,089 euro en een liter diesel 1,195 euro.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

GOEDE RESTAURANTS

TENERIFE VOOR KINDEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

DRINKBAAR KRAANWATER

¡(H)OLA! GOLVEN

JUAN SEBASTIAN DE ELCANO

spot_img