zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogNieuwsWIE MAG NAAR TENERIFE AFREIZEN?
spot_img

WIE MAG NAAR TENERIFE AFREIZEN?

Er is op sociale media een hetze ontstaan nadat Premier Torres had aangekondigd dat er op Tenerife verstrengde maatregelen worden genomen die vanaf 18 december 2020 om middernacht van kracht worden. ‘De grenzen worden gesloten’ was een harde uitspraak die door velen letterlijk werd opgenomen.
Dat kwam doordat één Belgisch persbureau het bericht foutief had begrepen en foutief doorstuurde aan diverse mediakanalen, die op hun beurt het bericht klakkeloos en zonder te dubbelchecken hebben overgenomen.

Later verklaarde de premier dat toeristen nog naar Tenerife kunnen afreizen, maar onder voorwaarden.
Concreet gaat het over artikel 6 van het alarmbesluit van 25 oktober 2020 en daarin staat dat je naar Tenerife mag afreizen om:
– medische redenen (afspraak, onderzoek, operatief ingrijpen);
– om te voldoen aan de werkverplichtingen, ook werkvergaderingen;
– om zich naar onderwijscentra te begeven;
– om hulp te bieden aan ouderen, kinderen, hulpbehoevenden, mensen met een handicap of bijzonder kwetsbare personen.
– om zich naar financiële en verzekeringsinstellingen te begeven;
– voor dringende acties bij openbare instanties, justitie of notaris;
Klare taal, maar daarmee weten we nog steeds niet of buitenlandse toeristen naar Tenerife mogen afreizen en zo ja, onder welke voorwaarden.

Wij hebben ons licht opgestoken en het antwoord is duidelijk. In het DECRETO 91/2020, dd. 16 december staat:
Asimismo, quedan exceptuados de lo previsto en el apartado 1.1 aquellas personas procedentes de fuera del territorio de la Comunidad Autónoma de Canarias que acrediten una reserva en un establecimiento turístico de alojamiento inscrito en el Registro General Turístico de la Comunidad Autónoma de Canarias, y estén sujetos el régimen de control de salud pública en la admisión a un establecimiento alojativo de acuerdo con el Decreto ley 17/2020, de 29 de octubre, de medidas extraordinarias en materia turística para afrontar los efectos de la crisis sanitaria y económica producida por la pandemia ocasionada por la COVID-19.

Wat zoveel wil zeggen als:
Evenzo zijn personen die aankomen van buiten de Canarische Eilanden die een reservering hebben in een etablissement dat opgenomen is in het Algemeen Toeristenregister van de Autonome Gemeenschap der logiesverstrekkende instellingen, en onderworpen zijn aan de controle op de volksgezondheid overeenkomstig Decreet Wet 17/2020 dd. 29 oktober over buitengewone maatregelen op het gebied van toerisme om het hoofd te bieden aan de gevolgen van de gezondheids- en economische crisis als gevolg van de door de COVID-19 veroorzaakte pandemie, vrijgesteld van de bepalingen van paragraaf 1.1.

Enkel toeristen die afreizen naar Tenerife, verblijven in een gereguleerde toeristische accommodatie en over een reservatiedocument beschikken, dat te allen tijde moet getoond kunnen worden, worden toegelaten op het eiland.

Aan de receptie wordt bij aankomst en vooraleer in te trekken, de negatieve PCR-test gecontroleerd. Tenerife bevindt zich in een staat van lockdown – confinamiento – en daarom is de controle van aankomende toerismeverkeer noodzakelijk. Daartoe dienen de logiesverstrekkende bedrijven het register en de ontvangen coronatesten dagelijks aan de overheid overte maken.

Wie toch probeert naar Tenerife te reizen en een verblijf zoekt onder een ander dak, kan worden beboet. De reden is eenvoudig: daar geen controle over.

Het is duidelijk dat niet-residenten met een eigendom op Tenerife geen gebruik kunnen maken van hun eigendom als ze afreizen tussen vrijdag 18 december 2020 om middernacht tot en met 1 januari 2021 om middernacht.
Wie een gecombineerde reis, een pakketreis, een verblijf boekt in een hotel, een aparthotel of een andere gereguleerde toeristische accommodatie is welkom op Tenerife, mits het voorleggen van een negatieve coronatest.

PCR of antigeentest?
De Canarische Eilanden hebben de Spaanse regering herhaaldelijk gevraagd om naast PCR ook antigeentests voor internationale passagiers te accepteren. Na het debacle besloot de Canarische overheid dat de antigeentesten worden geaccepteerd voor toegang tot de eilanden voor toeristen die aankomen met internationale vluchten.
Belangrijk: aangezien er een Spaanse wet bestaat die de PCR-test verplicht stelt, volgen de luchtvaartmaatschappijen die naar de Canarische Eilanden vliegen de nationale wetgeving en vragen hun passagiers om een PCR-test, ondanks het decreet van de Canarische Eilanden die antigeentesten toelaat.

Dit zijn de gereguleerde toeristische accommodaties op de Canarische Eilanden.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

8 REACTIES

  1. Ja, begrijpen wie begrijpen kan!!
    Semi-residenten, zij die meestal weten hoe het leven daar werkelijk is en díe zich in de vorige lockdown periode ” weken ” strikt aan de coronaregels hadden gehouden, mogen in deze periode niet naar hun eigendom …
    Ook ik deel Dirk zijn visie!!!

  2. dus als ik het goed begrijp dat mensen zonder papieren zonder covid test op hotelkamers over heel het eiland en later over heel Spanje en Europa verdeeld worden wel welkom zijn en mensen met papieren en covid test die een appartement huren en er veel voor betalen niet(dat die huurders en eigenaars meer bijdragen tot de lokale economie dan welke andere bezoeker telt niet)voelt toch niet goed aan

  3. Het is echt schandalig dat mensen met een residentie hier deze niet mogen gebruiken! Wij zijn geen extra risico , integendeel. In de hotels zit iedereen op elkaar , allemaal vreemden. Als wij een negatieve test voorleggen in de luchthaven , wat is dan de redenering!? Kunnen wij ons als groep residenten ons groeperen om dit te betwisten. Dit is namelijk een gevaarlijk precedent. Ze kunnen deze maatregel nog maanden verlengen en dan kunnen we zelfs helemaal niet naar onze woning!!! Dit kan men echt zo niet laten. Het is oneerlijk en niet gebaseerd op medische gronden. Lijkt of de hotel lobby hier achter zit…

  4. Als dat waar is de vreemden dicht bij elkaar moeten er maatregelen genomen worden en dringend dat kan niet verdomme en boetes eerlijkheid voor alles!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VIRUSSEN OP TENERIFE

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

FACEBOOKTIPS

ZIJN ER MUGGEN OP TENERIFE?

spot_img