zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsWIE ILLEGAAL AANKOMT WORDT GEREPATRIEERD

WIE ILLEGAAL AANKOMT WORDT GEREPATRIEERD

Harde woorden van de Spaanse Premier, Pedro Sánchez: Diegenen die illegaal de oversteek maken, worden gerepatrieerd. De president spreekt voor het eerst over de crisis op de Canarische Eilanden en waarschuwt voor een toename van het aantal immigranten. De aankomst van ruim 18.400 migranten, een overvolle kade in Arguineguín (GC) en het bezoek van vier nationale ministers hebben Pedro Sánchez wakker geschud.
Hij wijst erop dat de spanningen als gevolg van de illegale immigratie bij de lokale inwoners veel groter zal zijn dan de gevolgen van de coronapandemie.

Hij verwijst ook naar de maffiapraktijken die de mensensmokkelaars toepassen en naar een stappenplan dat, met de landen waar de bootvluchtelingen aan boord stappen, moet uitgevoerd worden.
Hij is duidelijk. Personen die illegaal op de Canarische Eilanden aankomen, zullen worden gerepatrieerd naar de landen waarmee Spanje een overeenkomst heeft.

González Laya, minister van Buitenlandse Zaken en EU-coördinator heeft in de Senegalese hoofdstad Dakar gezegd dat migranten zullen worden teruggestuurd naar hun land. Rabat (Marokko) beweert dat de migratiestroom vanaf de kusten met 60% is afgenomen, maar vermeldt niet of het kusten zijn van de Atlantische Oceaan of van de Middellandse Zee.

Alle partijen zijn het erover eens dat het onaanvaardbaar is om alle migranten op de Canarische Eilanden te verzamelen.
De bevoegde ministers hebben een lijst met maatregelen opgesteld, maar nergens staan er verwijzingen naar het schiereiland. Dit is was het punt dat bij de Canarische overheid ongerustheid en kwaadheid heeft gewekt. Sánchez sprak wel over de activering van een solidariteitsbeleid in het hele land en over een duidelijk signaal aan de mensensmokkelaars.

Door de sluiting van de grenzen, veroorzaakt door het virus, staan de repatriëringen on hold en daarom moeten bootvluchtelingen die op de Canarische Eilanden aankomen, menswaardig onthaald worden.
Vorige week heeft het Ministerie van Defensie vijf kazernes overgedragen om immigranten onder te brengen. Dit zijn Las Canteras en Las Raíces op Tenerife, met respectievelijk 1.800 en 1.450 plaatsen, Canarias 50 en Barranco Seco op Gran Canaria, met respectievelijk 650 en 500 plaatsen; en El Matorral op Fuerteventura, met 700 plaatsen.

Wij verzekeren iedereen dat de illegale migratie zal bestreden worden en dat Europa zal meehelpen om de migratiestromen in te dijken, dixit de Premier Sánchez.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

BESTE KLIMAAT TER WERELD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

ONDERZEESE KATHEDRAAL

TENERIFE HORSE RESCUE

THOR HEYERDAHL EN TENERIFE