dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsWIE ILLEGAAL AANKOMT WORDT GEREPATRIEERD
spot_img

WIE ILLEGAAL AANKOMT WORDT GEREPATRIEERD

Harde woorden van de Spaanse Premier, Pedro Sánchez: Diegenen die illegaal de oversteek maken, worden gerepatrieerd. De president spreekt voor het eerst over de crisis op de Canarische Eilanden en waarschuwt voor een toename van het aantal immigranten. De aankomst van ruim 18.400 migranten, een overvolle kade in Arguineguín (GC) en het bezoek van vier nationale ministers hebben Pedro Sánchez wakker geschud.
Hij wijst erop dat de spanningen als gevolg van de illegale immigratie bij de lokale inwoners veel groter zal zijn dan de gevolgen van de coronapandemie.

Hij verwijst ook naar de maffiapraktijken die de mensensmokkelaars toepassen en naar een stappenplan dat, met de landen waar de bootvluchtelingen aan boord stappen, moet uitgevoerd worden.
Hij is duidelijk. Personen die illegaal op de Canarische Eilanden aankomen, zullen worden gerepatrieerd naar de landen waarmee Spanje een overeenkomst heeft.

González Laya, minister van Buitenlandse Zaken en EU-coördinator heeft in de Senegalese hoofdstad Dakar gezegd dat migranten zullen worden teruggestuurd naar hun land. Rabat (Marokko) beweert dat de migratiestroom vanaf de kusten met 60% is afgenomen, maar vermeldt niet of het kusten zijn van de Atlantische Oceaan of van de Middellandse Zee.

Alle partijen zijn het erover eens dat het onaanvaardbaar is om alle migranten op de Canarische Eilanden te verzamelen.
De bevoegde ministers hebben een lijst met maatregelen opgesteld, maar nergens staan er verwijzingen naar het schiereiland. Dit is was het punt dat bij de Canarische overheid ongerustheid en kwaadheid heeft gewekt. Sánchez sprak wel over de activering van een solidariteitsbeleid in het hele land en over een duidelijk signaal aan de mensensmokkelaars.

Door de sluiting van de grenzen, veroorzaakt door het virus, staan de repatriëringen on hold en daarom moeten bootvluchtelingen die op de Canarische Eilanden aankomen, menswaardig onthaald worden.
Vorige week heeft het Ministerie van Defensie vijf kazernes overgedragen om immigranten onder te brengen. Dit zijn Las Canteras en Las Raíces op Tenerife, met respectievelijk 1.800 en 1.450 plaatsen, Canarias 50 en Barranco Seco op Gran Canaria, met respectievelijk 650 en 500 plaatsen; en El Matorral op Fuerteventura, met 700 plaatsen.

Wij verzekeren iedereen dat de illegale migratie zal bestreden worden en dat Europa zal meehelpen om de migratiestromen in te dijken, dixit de Premier Sánchez.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

DIVERSE WANDELINGEN

CANARISCH DUEL

spot_img