zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogWeetjesWIE HERINNERT ZICH NOG PUEBLO CHICO?
spot_img

WIE HERINNERT ZICH NOG PUEBLO CHICO?

Pueblo Chico Tenerife was een thematisch park dat natuur, infrastructuur en attractieve bebouwing samenvoegde en op een bijzondere wijze reproduceerde. Alles stond er klein en fijn bij elkaar, een miniatuurpark van en over Tenerife. De schaal van de reproducties was 1:25 en was precies groot genoeg om alle details goed te laten zien.Cultuur, geschiedenis, kunst, technologie en natuurschoon waren hier samengebracht in een enig thematisch concept.

Een park met een bijzondere charme in een magische omgeving die ervoor zorgde dat je je voelde als Gulliver in het land van de dwergen. Twintigduizend vierkante meter aan vergaapgenot: van het Guanche-gebied tot de luchthaven in het zuiden.
Het park werd meermaals per jaar gerefreshed en opgesmukt in relatie met de bewuste periode: Pasen, Nieuwjaar of carnaval staken het park elke keer in een ander jasje. En dat nodigde natuurlijk uit tot een bezoekje aan het park. Pueblo Chico betekent trouwens ‘klein dorp’.

Klein dorp

Maar Pueblo Chico is niet meer. Dit fijne en romantische themapark heeft de deuren gesloten en wie er eens naar toe is gegaan blijft nu achter met een herinnering van een vergeten glorie.

De eerste miniatuurstad van de archipel, die gelegen was in La Orotava, heeft einde 2015 zijn deuren gesloten na 13 jaar activiteit. De reden van de sluiting is terug te vinden in het afnemend bezoekersaantal door een verschuiving van het toeristisch aanbod van het laatste decennium. Ook de diversiteit van allerhande attracties is de laatste jaren exponentieel gegroeid, voornamelijk in het toeristisch zuiden en dat heeft geen deugd gedaan aan het interessepotentieel van dit ‘kleine dorp’.

Gulliver en de dwergen

PuebloChico Tenerife was een thematisch park dat zijn deuren opende in juli 2002 en natuur en attractieve bebouwing samenvoegde en op een bijzondere wijze reproduceerde. De schaal van de reproducties was perfect groot genoeg om de vele details van ieder tentoongesteld werk zichtbaar te maken.
Daar waar cultuur, geschiedenis, kunst, technologie en natuurschoon samengebracht werden in een enig thematisch concept is het op vandaag hopeloos vervaagd en de geschiedenis ingestapt. Daar waar Gulliver door de dwergen werd vastgebonden werd de uitbating gegijzeld door een gebrek aan financiële middelen.

Geen rendement

Twintigduizend vierkante meter aan amusement en detailgenot is niet meer. Van het auditorium tot de Plaza de Españade in Santa Cruz, van de caldera Las Cañadas tot de Pico del Teide, van de tram tot de luchthaven, van de haven in de hoofdstad tot de luchthaven Reina Sofia in het zuiden, van de historische gebouwen in La Laguna tot de grotwoningen her en der verspreid over het eiland. Allemaal in miniatuur, 1 op 25 groot, is niet meer.
Het nodigde in het verleden vele duizenden toeristen en residenten uit tot een bezoekje aan het park. Enkelingen, paren, families en groepen hebben grote ogen getrokken van al dat kleins, maar de investering van zes miljoen euro heeft niet gerendeerd zoals gehoopt.

Einde, amen, fin … al dat moois is verdwenen. Het park is niet meer, enkel de herinnering blijft. Jammer maar helaas.

Foto @ Tenerife Information Centre

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

ZWEMBADGENOEGENS

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WAAROM TENERIFE?

BUS OF TRAM

spot_img